A nézők április 25-én éjfélig adhatják le voksukat, hogy szerintük melyik volt a tavalyi év legjobb filmje! A szavazók között 50 db páros belépőt sorsolunk ki a 4. Magyar Filmdíj moziforgalmazású filmek április 28-i díjátadó ünnepségére a Vígszínházba. Idén először a televíziós forgalmazású filmek díjátadójára egy külön esemény keretében, április 27-én a Pesti Vigadóban kerül sor. Az 5 Magyar Filmhétre a jegyelővétel is ma kezdődik.

A közönség idén is kiválaszthatja az idei Magyar Filmhéten bemutatott alkotások közül a kedvencét. A szavazáshoz e-mailes regisztráció szükséges, egy IP-címről egy szavazat adható le, 2019. április 25-én éjfélig a itt. A szavazók között 50 db páros belépőt sorsolnak ki a 4. Magyar Filmdíj moziforgalmazású filmek április 28-i díjátadó ünnepségére a Vígszínházba. Ott derül majd ki, többek között, hogy melyik film kapta a közönségtől a legtöbb szavazatot.

Április 22-27. között hét kategóriában - játékfilm, tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film, televíziós sorozat - közel 200 film versenyez a Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával megrendezett 5. Magyar Filmhéten a Corvin moziban.  A seregszemlére az alkotók a 2018-ben Magyarországon mozi forgalmazásba került, televízióban sugárzott, illetve a legfontosabb nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt filmalkotásokat nevezhették. Idén először a televíziós forgalmazású filmek díjátadójára egy külön esemény keretében, április 27-én a Pesti Vigadóban kerül sor. Mától elővételben már válthatóak a jegyek a Corvin Mozi jegypénztárában, vagy online itt.

Forrás: Magyar Filmhét