A kultura.hu - amelynek logója virtuális belépőjegyet formáz - amellett, hogy számos saját fejlesztésű adatbázist is a látogatók elé tár, egyetlen webhelyen tesz elérhetővé jó néhány, az internetet használók által már korábban megismert szolgáltatást. Így a minisztérium által felkért tartalomszolgáltatók közé került a port.hu, az est.hu, a terasz.hu is, akárcsak a museum.hu, a theater.hu, az egyszervolt.hu, a mult-kor és a fidelio portál, valamint az elektronikus könyvtár honlapja és a képzőművészeti adatbázist kezelő artnet.

A szolgáltatók által rendelkezésre bocsátott adathalmazokban természetesen keresni is lehet, így nemcsak a legfrissebb eseményekről lehet viszonylag pontos információkat szerezni, hanem például a tizenegyezer hazai műemlékkel kapcsolatos tudnivalók széles skálája, színházi és zenei ki kicsoda vagy éppen a szentendrei skanzen néprajzi tárgykatalógusa is elérhető. A portál témakínálata - amelyet a jövőben szélesíteni is kívánnak - a modern képzőművészettől az irodalomig és a populáris zenétől a népdalokig terjed, miközben a kulturális élet és a minisztérium legfrissebb híreivel is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A portál létrehozása tízmillió forintba került, a tartalomszolgáltatókkal való kapcsolattartásra havonta másfél millió forintot fordít a tárca - mondta el a kultura.hu csütörtöki bemutatóján Hiller István miniszter, hozzátéve, hogy olyan partnereket igyekeztek kiválasztani, akik már bizonyítottak a világhálón, ugyanakkor nem túl drágán kínálták a szolgáltatásukat. Ami a jövőt illeti, a miniszter megjegyezte: a tartalmat természetesen szeretnék tovább színesíteni, de több pénzt aligha tudnak a portál fenntartására fordítani.