A Deadline úgy értesült, hogy Tom Hanksszel forgatja újra Marc Forster az elmúlt évek egyik legnagyobb svéd sikerfilmjét. Az ember, akit Ovénak hívnak című vígjáték címszereplője csak arra vágyik, hogy hagyják őt békében meghalni, azonban még ez a kívánsága sem teljesül, a frissen a szomszédba költözött házaspár állandóan hozzá fordulnak a bajos ügyeikkel.

A kezdetben kiállhatatlan férfiről szóló film idővel szentimentális fordulatot vesz, és közben Ove tragikus múltját is megismerjük. A szívmelengető történet tényleg Tom Hanks után kiált, az más kérdés, hogy van-e értelme egy remake-nek pár évvel a svéd változat után, amelyben Rolf Lassgard alakította a főszereplőt.

Zozan Akgün és Rolf Lassgard a svéd változatban

A szerelemről és váratlan barátságokról szóló könyvből világszerte több mint hétmillió példányt adtak el. Fredrick Batman regényét 2015-ben filmesítették meg, és két Oscar-jelölésig jutott. A Hannes Holm rendezésében született produkció 2016-ban a legnagyobb bevételű idegen nyelvű film volt Amerikában, Magyarországon 19 ezren vettek rá mozijegyet, ami nem rossz eredmény egy sztárok nélkül felálló svéd filmtől.

Az amerikai változatot Marc Forster, a Papírsárkányok és a Z világháború rendezője jegyzi majd, aki elmondta: azonnal beleszeretett a könyvbe, nagyon tetszett neki az az állítás, hogy a barátság átformálhatja egy ember életét. A forgatókönyvet David Magee (Pi élete) írja, aki korábban az Én, Pán Péter című filmben dolgozott együtt a rendezővel.

Forrás: MTI