A 46 férőhelyes, digitális és analóg technikával felszerelt vetítőterem áprilistól minden nap legalább két előadással várja a magyar és az egyetemes filmtörténet iránt érdeklődőket. Az Örökmozgó újraindulása egyúttal azt is jelenti, hogy Budapestnek ismét van olyan műsorrendi vetítőhelye, ahol szinte minden nap valódi filmről, azaz celluloid szalagról lehet filmeket nézni. A filmek tematikus hónapok és napi altémák keretében kerülnek műsorra.

Az áprilisi program középpontjában a kísérleti film áll, amelyet hétfőnként az egyetemes filmtörténet, keddenként a kortárs magyar játékfilm, szerdánként a hazai dokumentumfilm, csütörtökönként pedig a magyar rövidfilm vonatkozásában mutat be az átfogó vetítéssorozat. Hagyományait követve az Örökmozgó továbbra is megemlékezik a jeles évfordulókról: ezúttal Makk Károly kilencvenedik, Törőcsik Mari nyolcvanadik és Bereményi Géza hetvenedik születésnapja alkalmából vetítik majd az alkotók kiemelkedő munkáit.
 
A Premier Kultcafé kistermének előadásaira alacsony áron lehet majd jegyet váltani, amit diák-, nyugdíjas- és egyéb kedvezmények tesznek majd még vonzóbbá.
 

(Forrás: mandarchiv.hu, Fotó: MTI - Mohai Balázs)