Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem újabb három fesztiválra kapott meghívást. Bekerült a stílusosan Halloweenkor induló olasz Trieste Science+Fiction Festival és a San Sebastian Horror and Fantasy Festival, valamint a november 11-én kezdődő Málaga International Week of Fantastic Cinema versenyprogramjába is.

Az első nagy költségvetésű magyar horrorfilm főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina, mellettük olyan nagyszerű színészeket láthatunk a filmvásznon, mint Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor. Az első magyar horrorfilm várhatóan 2021 januárjában érkezik a magyar mozikba.

Bergendy Péter rendező, aki 2019-ben nemzetközi Emmy-díjra jelölt Trezor és A vizsga rendezésével a közönségbarát műfaji film számára keresett új utakat, legújabb alkotásával hátborzongató utazásra hívja a nézőt. A film nemzetközi premierje a 36. varsói filmfesztiválon volt, ahol mi is az első között láthattuk


1918 fagyos telén Tomás (Klem Viktor) a fiatal vándorfotós abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány (Hais Fruzsina) hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki.

”A latin országokban nagy hagyománya van a horrorfilmeknek. Nagy öröm és elismerés nekem, hogy Spanyolországban kifejezetten rákaptak a filmre, és Sitges után két újabb meghívást is kaptunk, így egy katalán, egy baszk és egy spanyol fesztiválon is versenyben vagyunk.” – nyilatkozta a film rendezője.

A Post Mortem 2021 januárjában érkezik a magyar mozikba.