A MIDPOINT közép- és kelet-európai filmesek számára teremt lehetőséget, hogy az első vagy a második nagyjátékfilmtervüket fejleszthessék. Minden évben kilenc projektet választanak ki, melyeken négy lépésben dolgoznak tovább. Először a januári trieszti filmfesztiválon, aztán a litvániai Kaunasban tartanak workshopot. A nyári Karlovy Vary fesztiválon szakmai közönség előtt prezentálják a filmtervet, majd 2020 elején Triesztben kerül sor a záróeseményre.

A Some Birds megvalósításán Hevér Dániel rendező, Kertész Zsanett író és Dreissiger László producer dolgozik. A film két főszereplője a 75 éves Béla és a 17 éves Zoé. Az idős férfit Alzheimer-kórral diagnosztizálják, a külföldön élő fia erre berakja az idősek otthonába. A fiatal lány éjszaka megrongál egy buszmegállót, a bíróság szociális munkára ítéli, amelyet egy idősek otthonában kell elvégeznie. Így fonódik össze a két ember élete, akiknek egymást támogatva kell szembenézniük a jövőjükkel.

Hevér Dániel ösztöndíjjal tanult az Amerikai Filmintézet Los Angelesben működő filmes iskolájában (AFI Conversatory), itt készítette el a The Black Dog című diplomafilmjét, amelyet ide kattintva megnézhetsz. Kertész Zsanett forgatókönyvíróként diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, az Oltári csajok és a 200 első randi című tévésorozatokhoz írt egy-egy epizódot.

borítókép: Hevér Dániel, Kertész Zsanett és Dreissiger László