Ó testvér, merre visz utad?
A láncrafűzöttek:
John Turturro, Tim Blake Nelson és Clooney
A Coen testvérek és Clooney együttműködése sem újkeletű, a rendezőpáros 2000-ben készített egy modernizált Homérosz-feldolgozást, az Ó testvér, merre visz utad? (O Brother, Where Art Thou?), amelyben három, börtönből szökött fegyenc „kalandozik” az 1930-as évek Mississippi államában. A láncrafűzve menekülő fegyencek a Clooney alakította Everett Homerhez igyekeznek, ahol hozzájuthatnak egy korábbi bankrablásból származó zsákmányhoz. A három, balszerencse kísérte szökevény útján különleges, mítikus figurákkal találkozik.

Legutóbb 2003-ban dolgozott együtt a Vészhelyzet szívtipró dokija valamint a Fargó, A nagy Lebowski és Az ember, aki ott sem volt díjnyertes filmek direktorpárosa. A Kegyetlen bánásmódban a sikeres ügyvéd és a férfigyűjtő díva találkozik. A film Coenéktől szokatlan romantikus krimi-komédia, amely nem kapott egyöntetű pozitív visszajelzést.

A következő projectben, a Üdv, Caesar!-ban Clooney egy az 1920 évek színházi színészei között szerepel, akik Shakespeare Július Caesarját készülnek közönség elé vinni.