400.000-en moziztak idén a Moziünnepen

Teltházas előadások, sztár-jegyszedők, zenei programok, gépház-látogatás  és tengerimalac-simogatás, izgalmas közönségtalálkozók: idén is sikeresen zajlott az immár hatodik Moziünnep. 2009-ben 400.000 jegy kelt el, így ebben az évben is épp annyian töltötték mozizással az ünnepi négy napot, mint tavaly. Szeptember 17-20. között 41 település 98 filmszínháza várta a filmek szerelmeseit számtalan filmmel és kiegészítő programmal. A legnézettebb film a Becstelen brigantyk volt.




Újra DVD Fesztivál sosem látott kedvezményekkel

Idén ősszel immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre országszerte a DVD Fesztivál, amelyen három DVD-kiadó: a Budapest Film, a Fórum Home Entertainment és a Select Video rendkívüli ajánlatokkal várja a filmrajongókat október 6-26. között. A DVD Fesztiválon szereplő filmek az ország legnagyobb hipermarketeiben és szakkereskedéseiben  és az online oldalakon keresztül egyaránt elérhetők lesznek.




Új filmstúdiók Rákospalotán

Nyolc filmstúdió épül Rákospalotán, az első várhatóan már tavasszal megnyitja kapuit - közölte a XV. kerület polgármestere a Népszabadsággal. A 16 milliárd forintos amerikai beruházás 2010 végéig fejeződik be. A beruházással a legmodernebb filmezési technikákat hozzák Magyarországra.  Az amerikai beruházás 2.200 munkahelyet teremt a térségben, a stúdiók jórészt fiatalokat várnak statisztaszerepre, de várhatóan sok magyar színésznek is munkát ajánlanak.