A Warner stúdió a Las Vegasban rendezett CinemaCon-on rántotta le a leplet a Mátrix negyedik részének hivatalos címéről és a látogatóknak levetítették az első előzetest is. A film a The Matrix: Ressurections (azaz Mátrix: Feltámadások) címet kapta, és nem véletlenül, hiszen az előző részben elhalálozott Neo (Keanu Reeves) és Trinity (Carrie-Anne Moss) is visszatér benne. Az előzetest nem tették még nyilvánosan közzé, de a Hollywood Reporter összefoglalta a látottakat, így innentől csak annak érdemes folytatnia az olvasást, akit nem zavarnak a spoilerek!

Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss a Matrix Ressurections forgatásáról kiszivárgott fotón

Az előzetes kezdetén Neo (Reeves) civil énje, Thomas Anderson bevallja a pszichológusának (az Így jártam anyátokból ismert Neil Patrick Harris alakításában), hogy úgy érzi, valami nem stimmel a világgal. Utána egy kávézóban találkozik Trinity-vel (Moss), kezet fognak, de nem emlékeznek egymásra. Ennek az lehet az oka, hogy Neo minden nap a neki felírt kék kapszulákat szedi, de ennek ellenére egy zsúfolt liftben mégis ő az egyetlen, aki nem a telefonjával van elfoglalva.

Végül összefut egy Morpheusra emlékeztető férfival (Yahya Abdul-Mateen II), akitől kap egy piros kapszulát, így ismét feltárul előtte a Mátrix szimulált volta. A rákövetkező, a régi filmek látványvilágát újszerű technológiával felfrissítő akciómontázs során látni lehet, hogy Neo ismét megküzd egy Morpheus-szerű alakkal egy dojóban, és azt is, hogy az előző részhekhez képest újabb képességre is szert tesz. 

A The Matrix: Ressurections-t Lana Wachowski, az eredeti filmeket jegyző testvérpár egyik tagja rendezi, egyéb szerepekben Jada Pinkett Smith, Jessica Henwick és Christina Ricci lesz látható benne. A hírek szerint viszont nem fog szerepelni benne a Morpheust eredetileg alakító Laurence Fishburne és a Smith ügynököt játszó Hugo Weaving sem. A filmet az Egyesült Államokban december 22-én mutatják be a mozikban és az HBO MAX streamingszolgáltatón. 

Forrás: Hollywood Reporter