A tegnapi plakát után végre láthatjuk a Sikoly ötödik részének az előzetesét is. Wes Craven 1996-os filmje kultstátuszba emelkedett és elhozta a metahorrorok aranykorát, amit a folytatások is kiaknáznak. Így az ötödik rész is, legalábbis a trailer alapján egy gyanús telefonhívással kezdődik, de a szokásos "Mi a kedvenc horrorfilmed?" helyett a Fűrészből kölcsönöz fenyegető szlogent az álarcos alak: "Szeretnél játszani?".

A szinopszis szerint 25 évvel később járunk (amúgy tényleg) az eredeti woodsboroi mészárlások után, amikor egy új gyilkos húzza magára a fehér álarcot és kezdi a tinédzsereket kaszabolni, hogy a városka halálos múltjának titkaira fényt derítsen.

Neve Campbell és Courteney Cox a Sikoly 5-ben

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy az eredeti film főszereplői visszatérnek: ismét láthatjuk Sidney Prescott szerepében Neve Campbellt, Courteney Cox újra Gale Weathers újságírő bőrébe bújik, David Arquette valószínűleg ebben a részben sem ússza meg valamilyen nagyobb sérülés nélkül Dewey Riley-ként, és a trailerből az is kiderült, hogy a Sikoly negyedik részéből ismert Marley Shelton is feltűnik mint Judy Hicks seriff. 

A Sikolyt Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett rendezte, Guy Busick és James Vanderbilt írta, forgalmazója pedig a Radio Silence. Ezek a nevek olyan remek horrorfilmekhez kötődnek, mint a meglepően szórakoztató Ready or Not, vagy a V/H/S és a Southbound című horrorantológiák.

Az ötödik Sikolyt 2022. január 14-én mutatják be a tengerentúlon, de reméljük itthon is hangosak lesznek tőle a mozik.

 
Forrás: Bloody Disgusting