Az eredeti mű sötét drámai krimi, amely bemutatja egy, a társadalom peremén élő apa és fiú kapcsolatát. Az apa egy csaló, így nem csoda, hogy fia kihagyja az iskolát, és társadalombiztosítási száma sincs. Viszonyuk akkor kezd bonyolódni, amikor a fiú szerelmes lesz egy nőbe, aki segít neki önmagára találni.

„Ez a legjobb történet, amit valaha olvastam, az első sorától az utolsóig fogva tart- mondta Olson a könyvről, majd hozzátette, a sztori kapcsolódik az Erőszakos múlthoz. „Cronenberg filmje számomra az önazonosságról szól, amely egyik kedvenc témám, a mostani történet ugyanazzal a problémával foglalkozik, csak másként közelíti meg.”

Egy korábbi titokzatos történet
Lehane már zöld utat adott Olsonnak a filmes átirat elkészítéséhez „A szkript gyönyörű, Josh egy önmagába zárt történetet ad nekünk, amely grandiózus elbeszélés, ugyanakkor képes arra, hogy megőrizze a lélek rezdüléseit.”

A film forgatási munkálatai hamarosan elkezdődnek, most éppen a szereplőválogatásnál tartanak, és körülbelül kilenc millió dolláros költségvetésből készül majd el Olson mozija.

Lehane korábbi alkotásából, a Titokzatos folyóból 2003-ban Clint Eastwood rendezett Oscar-díjas filmet, miközben a szerző egy másik történetét, a Gone, Baby, Gone útját a filmvászon felé Ben Affleck egyengeti.