helyszíne„A kereskedelmi televíziók kulcsszava, a nézettség, nem nyomja el a fesztivál szakmaiságát.” Csermely Ákos szerint ennek köszönhetően évente egyre jobb műsorok készülnek. Az egyre inkább emelkedő szakmai színvonalat biztosítják a zsűritagok is, például Bencze György filozófus, Morcsányi Géza, a Magvető Kiadó igazgatója, vagy Szász János rendező és Koltai Lajos operatőr-rendező, a zsűri elnöke. Ezt támasztja alá, hogy az évente különböző városokban megtartott rendezvényre Pécsett kerül sor, amely annak köszönhető, hogy a város polgármestere maga ajánlotta a Mecsek alján fekvő megyeszékhelyet a rendezvény helyszínéül, mondta Csermely Ákos.

Az esemény fő szervezője hozzátette, hogy az 1999-ben elkezdett fieszta az 1991-ben Szinetár Miklós vezetésével rendezett televíziós műsorok seregszemléjét kívánja folytatni. Ezt jelezte az is, hogy az első Kamera Hungárián az Operaház jelenlegi igazgatója is ott volt a meghívott zsűritagok között.

A Kamera Hungária nem szeretne pusztán a televíziós alkotókörökön belül maradni, hanem a március 18-án kezdődő rendezvényen a nyitott mesterkurzusok mellett lesznek vetélkedők is (pl. Riporter kerestetik), amelyekkel nem csak a pécsi média szakos hallgatókat, hanem a minden érdeklődőt szeretnének aktivizálni. Így találkozni lehet Bajor Imrével, Vágó Istvánnal, valamint előadást lehet hallgatni a határon túli tévénézési szokásokról, a magyar film helyzetéről a médiában és az EU integráció hatásáról a hazai televíziózásban.

A fesztiválon díszbemutatók is lesznek, március 18-án 17.00-kor Dyga Zsombor Kész cirkusza, 20-án, szintén 17.00-kor pedig Pejó Róbert Dallas Pashamende című filmjét lehet megtekinteni.

A Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivál nyertesei Budapesten, a Művészetek Palotájában a március 21-én rendezendő gálaesten kapják meg a nekik ítélt díjat.

A fesztivál szakmai programjain, vetítésein, közönségtalálkozóin a részvétel mindenki számára ingyenes.