A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó egy rövidfilmes szemle és verseny, amely a veszprémi ősz egyik különleges kulturális programja. A fesztiválon a hazai és határon túli független filmesek már 2005 óta bizonyítják hogy egy jó történetet nem csak sok millió dolláros  robbanásokkal, autósüldözéssel és szilikon domborulatokkal lehet elmesélni.

A versenykiírás szerint 2018-ban is legfeljebb 15 perces alkotásokkal lehet nevezni, műfaji megkötéstől függetlenül (de a szervezők nem zárkóznak el a hosszabb filmektől sem, ha bemutatásra érdemesnek találják). Nevezési díj nincs, a versenyprogramba bekerülés viszont a szakmai előzsűrin múlik.

A három legjobb alkotás, és a közönségkedvenc mellett idén is külön kategóriában jutalmazzák a találkozó egyik alkotását. ,,2015-ben a legviccesebb, 2016-ban a legromantikusabb, tavaly pedig a legfélelmetesebb film kapott különdíjat" - emelték ki a szervezők, Dósay Norbert és Németh Csaba. - ,,Idén a különdíjunk a PannonPortré névre hallgat, amelyet egy különleges, fontos, vagy érdekes személy életrajzát a szakmai zsűri szerint a legjobban bemutató rövidfilm nyer el."

A találkozóra továbbra sem a verseny, inkább a filmklubhangulat jellemző. A bemutatott rövidfilmekről barátságos környezetben beszélgethetnek a nézők a filmesekkel és a zsűrivel, így az alkotók is közvetlen visszacsatolást kapnak munkájukról. Szeptember 30-ig várják a rövidfilmek nevezését a pannonfiling@pannonfiling.hu email címre. Az idei találkozó tervezett időpontja november 17., helyszíne pedig a veszprémi Expresszó Klub.

Forrás: Pannonfíling / Borítókép: Pannonfíling 2017