A hagyományokhoz hűen idén is legfeljebb 15 perces alkotásokat várnak a rövidfilmes fesztivál szervezői (de nem zárkóznak el a hosszabb filmektől sem, ha bemutatásra érdemesnek találják), műfaji megkötéstől függetlenül. Nevezési díj nincs, a versenyprogramba bekerülés pedig szakmai előzsűrin múlik. 

A huszadik találkozó alkalmából az eredményhirdetés során - az első három helyezett és a közönségdíj mellett - várhatóan több különdíjat is kiosztanak. Így előkerülhetnek a korábbi évek olyan tematikus díjai is, mint a legviccesebb, a legfélelmetesebb, vagy a legjobb dokumentumfilmnek járó különdíjak.

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra várhatóan idén sem egy verseny, inkább egy filmklub hangulata lesz jellemző. A "rövidfilmek hosszú napján" barátságos környezetben beszélgethetnek a nézők a filmesekkel és a szakmai zsűrivel. Így az alkotók közvetlen visszacsatolást kapnak munkájukról, és a közönség is bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé.

A 20. Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra október 1-ig várják a rövidfilmek nevezését, részletes információ a pannonfiling.hu oldalon található.

2005-ben tartották az első Pannonfíling Mozgóképes Találkozót Veszprémben, amely azóta is jó bemutatkozási lehetőség a hazai és határon túli alkotóknak, és kiváló alkalom az érdeklődő közönségnek, hogy kötetlenül beszélgessen a látottakról a szakmai zsűrivel és a filmesekkel.

Forrás: Pannonfíling / Címlapkép: Schnabel Annabella Anyám macskája című filmje, a 19. Pannonfíling I. helyezettje / Fotó: Filmkontroll