A Friss Hús magyar válogatásának filmjei évről évre eredményesen szerepelnek világszerte, a tavalyi fesztivál különdíjának nyertese, Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje sorra halmozta a nemzetközi fesztiválsikereket, mielőtt elnyerte volna az Oscar-díjat. A hazai közönségnek a Friss Húson bemutatkozó filmek gyakran kerülnek be Cannes, Szarajevó, illetve egyéb A-kategóriás nemzetközi fesztiválok versenyprogramjába.

Ahogy tavaly is, az animációs és az élő szereplős filmek külön kategóriában versenyeznek, a fesztivál utolsó napján a magyar versenyben a következő díjakat osztják ki: a legjobb élő szereplős film, a legjobb animáció, a legjobb férfi színész, a legjobb színésznő, a legjobb 30 év alatti rendező díja, illetve a Daazo különdíja. A nemzetközi versenyben a legjobb film díját és a zsűri különdíját ítélik oda, illetve a közönség is szavazhat kedvenc külföldi filmjéről.

A 2018-as fesztiválon késő esti vetítéseken találkozhatnak a nézők az utóbbi idők legjobb LMBT-témájú kisfilmjeivel, és horrorszekciónak is örülhetnek a műfaj rajongói, ebben a két új szekcióban is közönségdíjat osztanak majd ki.

A nevezés feltételei:

  • Maximum 35 perces játékidő
  • Műfaji és technikai megkötés nincs
  • Az alkotás 2016. január 1. után készült
  • A filmet korábban nem nevezték a Friss Hús rövidfilmfesztiválra

Határidő: 2017. december 10., a nevezés díja a magyar versenyben: $15, jelentkezés az alábbi címen: https://filmfreeway.com/festival/FrissHus.

Forrás: Daazo