A 2014-es Symphony no. 42 és a tavaly bemutatott Solar Walk között LOVE című kisfilmjével járta a világot a Dániában alkotó magyar filmrendező. A LOVE amerikai premierje Sundance-en, az európai a 66. berlini filmfesztiválon volt és sikeresen szerepelt a rangos texasi SXSW (South by Southwest) fesztiválon is. A több tucat díj (a Friss Húson, Finnországban, Görögországban és még sok máshol) és jelölés után, alább a teljes rövidfilm megnézhető, a Vimeo szerkesztőinek kedvenc filmjei (Staff Pick) között.

A 14 perces történetben egy alvó kisbolygóba váratlanul becsapódik egy növényektől zöldellő meteor, és ez az esemény valamilyen módon az összes ott élő lényre hatással lesz. A hangban és képben is páratlan kisfilm három fejezetre bontva mesél vágyakozásról, szerelemről és annak elmúlásáról.

A 2016-os berlini premier idején Bucsi Rékával interjút is készítettünk:

Bucsi Réka: Ez most egészen más

Két évvel ezelőtt, egy kíváncsi erdei róka sikeresen megfejtette a választ az élet nagy kérdésére, majd ott helyben fejbe is lőtte magát. Bucsi Réka Symphony no. 42. című, rövid szkeccsekből álló animációs kisfilmjét 2014-ben mutatták be Berlinben, LOVE című kisfilmje pedig idén jutott be a Berlinale rövidfilmes versenyszekciójába. A fesztiválhoz kötődő tapasztalatairól, a film képi világáról és a fekete párducokról kérdeztük.