Mivel az újabb bemutatók egyre több moziból szorítják ki a filmet, fennáll a lehetősége, hogy végül nem is sikerül elérni a százezres nézőszámot. Ebben az esetben azonban a film gyártási költségeire kapott 50 millió forintos támogatást vissza kellene fizetni. (A több tízmilliós visszafizetési köztelezettség már eldöntött tény más sikerfilm-gyanús, a nézőszám szerinti támogatást elvállaló filmek esetében is. Ilyen például a Rap, revü, Romeó című film.)

A rendező az MTV-nek adott interjúban elmondta: nagy hibát követtek el, amikor beleegyeztek, hogy a forgalmazók a mozilátogatás szempontjából szerencsétlen karácsonyi időszakban indítsák útjára a filmet.

A kritikák majdnem egybehangzóan dicsérik a Világszám!-ot, volt olyan kritikus is, aki Koltai legjobb filmjének tartotta, más helyen megjegyezték: "Koltaiból filmrendező lett" - említette Koltai Róbert.

A rendező keserűen nyilatkozott a multiplexek forgalmazási politikájáról, ahonnan nagyon gyorsan kivonták a Világszám!-ot, sőt, volt olyan multiplex - a csepeli -, ahol Koltai beszámolója szerint egyáltalán műsorra sem tűzték. "Pedig Csepel hazai pálya, ott van legalább ötezer nézőm" - mondta a rendező.

Koltai Róbert úgy érzi: a filmszemlén még magas nézőszám várható, és a vidéki közönség, a vidéki mozisok fogják végül is megmenteni a közönség számára filmjét.