A Riviera International Film Festivalt 2017 óta rendezik meg Sestri Levantében (Liguria). Legfontosabb célja, hogy fiatal alkotóknak biztosítson bemutatkozási lehetőséget: 35 év alatti rendezők munkáit hívják meg a programba. A Riviera teljes dokumentumfilmes szekciót szentel a társadalmi és környezetvédelmi témáknak, valamint kampányokat szervez. A vetítések és a versenyszekció mellett mesterkurzusoknak, szakmai programoknak és konferenciáknak is helyet ad. Az idei zsűriben Emily Mortimer színésznő mellett magyar tag, Topolánszky Tamás Yvan rendező is jelen volt, továbbá Ludovica Rampoldi forgatókönyvíró, Vanessa Beecroft performansz művész és a Paolo Sorrentino Isten keze című filmjében híressé vált Filippo Scotti is velük zsűriztek.   

A fesztiválon korábban több magyar film is szerepelt: a Külön falka a legjobb film, a legjobb színész (Dietz Gusztáv) díját és a közönségdíjat hozta el, a Legjobb tudomásom szerint 2021-ben a legjobb filmnek járó elismerést, Topolánszky Tamás Yvan pedig 2019-ben a Curtizért a legjobb rendező díját kapta.

Bernáth Szilárd nagyjátékfilmje egy nehéz körülmények között élő borsodi rapper kitörési lehetőségeit vizsgálja, a Larry a cottbusi filmesztiválon mutatkozott be tavaly novemberben, ahol elnyerte a legjobb ifjúsági és a legjobb elsőfilmnek járó díjat. A magyar közönség és a kritika is a bizalmába fogadta, összesen négy díjat kapott a magyar filmkritikusoktól. Azóta járt többek között a 47. Clevelandi Nemzetközi Fesztiválon, beválogatták az októberre szervezett hetedik Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál programjába.  

Címlapkép: Filippo Scotti és Emily Mortimer a díjjal
Forrás: Facebook, Riviera International Film Festival