A 2019-es Inkubátor Programon ismertük meg A két csík és a Welcome rendezőjének első nagyjátékfilmtervét, a Begyulladva című projektet, melyben Dudás Balázs azt a közeget szerette volna bemutatni, amiben felnőtt. A terv végül nem került az öt támogatott projekt közé, de ez nem akadályozta meg az alkotókat, hogy nekikezdjenek.

A forgatás 2021 nyarán indult, állami támogatás hiányában saját források bevonásával a CineSuper, a Salamandra Film és a Hologram Film koprudukciójában, valamint kisebb-nagyobb támogatói hozzájárulásokkal. A rendező külön kiemeli Tiszaújváros önkormányzatát (Tiszaújváros Jövőjéért Alapítvány) és az ott élőket, akiktől nagyon sok segítséget kaptak. Mint a Filmhunak elmondta, mivel úgynevezett "így jöttem" filmről van szó, fontosnak tartja, hogy a történetet ott tudják forgatni, ahonnan az egész indult: a városban, ami inspirálta a produkciót.

A Begyulladva egy vígjátéki és drámai elemekben egyaránt gazdag, lendületes generációs film és különleges, egyedi közegben játszódó kifordított felnövéstörténet. Fiatal főhőse nem hajlandó elfogadni azt, amit egy ipari kisvárosban a társadalom kínálni tud számára, és elvár tőle, ezért kívülmaradással, majd saját utak keresésével lázad, egyre meredekebb és törvénytelenebb helyzetekbe sodorva magát. 

Begyulladva nem titkolt szándéka hiteles képet adni a mai vidéki Magyarországról, amit filmen még nem nagyon láthattunk – miközben a humorával, lendületével, a valóságból merített sztorijaival a szélesebb nézőközönség figyelmére is igényt tart. Valahol Ken Loach és a Trainspotting között félúton.

A korlátozott anyagi lehetőségek miatt egyelőre egy hosszabb terjedelmű kisjátékfilmet készítettek, melyben benne rejlik a folytatás lehetősége, ezért most koprodukciós partnereket keresnek, akikkel nagyjátékfilmmé lehet bővíteni a projektet. "Ennek első sikeres állomása Cottbusi Filmfesztivál Work in Progress szekciója a cocoWIP, de más hasonló fesztiváloktól is biztató visszajelzéseket kaptunk, valamint egy esetleges szlovákiai koprodukció lehetősége is felmerült a közelmúltban." – mondta nekünk Dudás Balázs.

A film főbb szerepeiben Vilmányi Benett, Rezes Dominika, Rába Roland, Oláh József, Kovács Tamás, Vargha Norbert, Farkas Marcell és Vécsi Tibi látható. A forgatókönyvet a rendező Villányi Dániellel közösen írta, az operatőr Domokos Balázs, a vágó Kővári Szabolcs, a látványtervező pedig Mestyán Lili. A film előállítója a Cinesuper Kft, koprodukciós partnerei a Salamandra Film és Hologram Film, a film producerei Mártonffy Zoltán, Farkas Ádám, Gyurin Zsuzsi és Dudás Balázs.