Az Albert Györgyi konferálta ünnepségen részt vett többek között Mednyánszky Ági, Dalos László, Bacsó Péter, valamint a Budapesti Operettszínház, a József Attila Színház és a Madách Színház művészei. Az emléktáblát Mednyánszky Ági leplezte le, Dalos László költő pedig beszédében felidézte a színésznő életének és rövid pályájának főbb állomásait.

Zilahy Irén 1904-ben született, Aradon. Pályája során Ausztriában, Franciaországban, Angliában és Németországban is vendégszerepelt, összesen hat filmet forgatott. Egyetlen Magyarországon készült filmjét, az Úrilány szobát keres-t, a program záró részeként mutatták be a helyszínen. Az alkotást a hasonló című operettből Balogh Béla rendezte 1938-ban, a színésznő partnere Kabos Gyula volt. Zilahy Irén 1944-ben egy bombatámadásban halt meg. Dalos László a vetítés után beszédében megjegyezte: jó lenne, ha a külföldi archívumokból megszereznék a színésznő többi filmjét is, hogy hagyatéka teljes legyen.

Az emlékünnepség mecénása két ismert építési vállalkozó, Gyetvai Zsolt és Gyetvai Géza volt, jelenleg az ő tulajdonuk a villa helyén álló, Himfy utcai társasház. A program keretében a testvérpár bejelentette, hogy a volt pasaréti filmgyár helyén Filmművészeti Múzeumot kívánnak emelni. A Mozimúzeum működtetésére alapítványt hoztak létre, hogy megfelelő anyagi háttérrel rendelkezzenek egy olyan gyűjtemény összeállításához, amely a 100 éves magyar mozigyártásnak és filmművészetnek állít emléket. A tervek szerint a leendő múzeummal szemközt álló épületet lebontják, és helyére egy irodaházat emelnek filmprodukciós cégek számára. A kezdeményezés abban a reményben indult el, hogy az alapítvány hamarosan megfelelő támogatási körrel fog rendelkezni. Makk Károly, Bacsó Péter, Sándor Pál rendezők és Kende János operatőr támogatásáról biztosította a testvérpárt. Az épület átadását 2005-re tervezik. A tervek megtekinthetőek a társasház földszinti lépcsőjénél, ahol Zilahy Irén néhány fotója is látható.