Az alábbi forgatókönyvek kaptak fejlesztési támogatást:

A KMH Film által benyújtott Laiko - cigány az űrben (producer: Pusztai Ferenc, forgatókönyvíró: Lengyel Balázs, Lovas Balázs, rendező: Lengyel Balázs) filmtervre 5,5 millió forint keretösszeget állapította meg, 1,5 millióból kell létrehozni az első változatot. A további támogatás folyósításáról a Filmszakmai Döntőbizottság a forgatókönyv első változatának ismeretében dönt.

A Tivoli Királycsel (producer: Szekeres Dénes, forgatókönyvíró és rendező: Gárdos Péter) című forgatókönyve 4,5 milliós keretösszeget kapott, és szintén 1,5 milliót fordíthat a forgatókönyv első változatának elkészítésére. A Mythberg Films A vasgrófja (producer: Berger József, forgatókönyvíró: Maruszki Balázs) ugyanilyen konstrukcióban nyert.

A DontFoam Seuso (producerek: Demkó Paszkál, Bojtor Tamás, forgatókönyvírók: Lovas Balázs, Lengyel Balázs) című filmtervének keretösszege 4 millió forint, de az első változatra ők is csak 1,5 milliót költhetnek.

A Gondolj rám (producer: Szekeres Dénes, forgatókönyvírók: Kern András, Vámos Miklós, rendező: Kern András) című filmterv 3 milliós keretet kapott, a felét fordíthatják az első változatra.

A Skyfilm által benyújtott 2in1 (forgatókönyvíró: Sárközi Andrea) című filmre 2 milliót kapott, ennek a feléből kell kihozni az első verziót.

A Katapult és a Hazatérés (producer: Angelusz Iván, Reich Péter, forgatókönyvíró: Szántó T. Gábor, rendező: Török Ferenc) című terv 2,5 millió forint támogatást kapott.

Az Unio Film által benyújtott Sole Mio (producer: Bodzsár István, forgatókönyvíró: Köbli Norbert) forgatókönyvét elfogadták, és további 1 milliót kaptak a fejlesztésre.

A Tiltott nyelv (producer: Hidasi Dalma, forgatókönyvírók: Szász Attila, Rob King) forgatókönyvét is elfogadták. Ugyanígy lezárnak tekintik az Úri muri (producer: Kántor László, rendező: Vidnyánszky Attila) és Az eskü (producer: Mécs Mónika, rendezők: Rohonyi Gábor, Puzsér Róbert forgatókönyvírók: Puzsér Róbert, Farkas Attila Márton) című filmtervek fejlesztését. A Ruben Brandt, a Gyűjtő (producer: Barbalics Péter, forgatókönyvíró: Milorad Krstic, rendező: Milorad Krstic) című egész estés animációs film első fejlesztési szakasza is lezárult.

A szerdai gyerek (producer: Fehér Károly, forgatókönyvíró, rendező: Horváth Lili) és a Toldi alkotóit konzultációra hívták.

A Cameofilm a Tegnap/Hier (producer: Csáky Attila, forgatókönyvíró/rendező: Kenyeres Bálint) című filmre megítélt támogatásról lemondott, és a Budapest Bár (producer: Csáky Attila, forgatókönyvíró és rendező: Tóth Tamás) című egész estés dokumentumfilm előkészítését is lezárták.

Az alábbi pályázatokat utasította el a Filmalap:

- Soha (producer: Sipos Áron, forgatókönyvíró és rendező: András Ferenc)
- Vándorszínészek (producer: Garami Gábor, forgatókönyvíró: Szekér András, rendező: Sándor Pál)
- Tuvalu (producer: Hábermann Jenő, forgatókönyvíró: Pápai Pici és rendező: Pápai Pici)
- A titkos tanácsos (producer: Drabik János, forgatókönyvíró: Fenesi Gabriella)
- Vágtázó elme
- A föld nyeli el
- Kamaszok