Az egyik legfontosabb amerikai fesztivált március 13. és 22. között rendezték volna meg a texas-i Austinban, de a járvány itt is közbeszólt, így a díjakat zárt ajtók mögött adták át. Andrasev Nadja kisfilmje a legjobb animációs film fődíját nyerte el a rövidfilmes zsűritől, ilyen fontos díjat magyar alkotó még nem kapott soha az SXSW zsűrijétől. A Szimbiózis ezzel a díjával Oscar-kvalifikálható lett, a rendező előző kisfilmje, A nyalintás nesze szintén Oscar-ra jelölhetővé vált a New Orleans Filmfesztiválon kapott díjának köszönhetően.

Andrasev Nadja filmje féltékenységről, szexualitásról és hiányérzetről egyszerre finoman és kegyetlenül őszintén mesél, főhőse egy megcsalt nő, aki különleges kapcsolatot alakít ki a férje szeretőivel.

Nemzetközi bemutatója az annecy-i animációs filmfesztiválon volt, amit számos más külföldi meghívás és díj követett, itthon először a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon volt látható, ahol három díjat is elnyert, majd a budaörsi Primanimán a legnépszerűbb magyar animációnak járó Macskássy Gyula-díjat is megkapta. Az év elején szintén Amerikában, a Slamdance Fesztiválon szerepelt, ott már második alkalommal, mert A nyalintás nesze című kisfilmjét pár évvel korábban szintén ott mutatták be. 

A Szimbiózist az elmúlt évtized legjobb rövidfilmjei közé is beválasztottuk, ahol egészen előkelő helyen szerepel, ráadásul a Talking Shorts online filmfesztiválnak köszönhetően a film egy hétig látható ezen a linken, jelszó: Makivulva. Érdemes megnézni, amíg lehet!