M. Tóth Géza szakmai programja folytatódik Los Angelesben. Csütörtökön a rendező a Disney Stúdióban tett látogatást, ahol John Lasseterrel, a Disney kreatív igazgatójával tárgyalt. Találkozott Helen Mirren színésznővel is, a Queen című film főszereplőnőjével, akit a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díj egyik legbiztosabb befutójának tartanak. Helen Mirren gratulált a Maestro-hoz, és elárulta: az öt Oscar-várományos animációs kisfilm közül a Maestro a kedvence, és nagyon drukkol az alkotásnak. 

M. Tóth Géza a mai napon a Sony Animation filmstúdióval tárgyal, illetve találkozik több nagy impresszárió ügynökség - a Creative Artist Agency, International Creative Management, William Moris Agency – képviselőjével. Ezek az ügynökségek eddig nem foglalkoztak animációval, így amennyiben a tárgyalások során sikerül őket meggyőzni, hogy az animáció fejlődőben lévő, és ezért figyelmet érdemlő terület, ez nemcsak a rendező, hanem az egész animációs szakma számára mérföld követ jelenthet.

Liszka Tamás, a Maestro Oscar-kampányának menedzsere elmondta, Los Angelesben már lázasan folyik a találgatás, kik kapják majd az aranyszobrot. Az animációs kisfilm kategóriájában teljes a bizonytalanság, számos média a Disney stúdió Kis gyufaárus lányát hozza ki nyertesnek, azonban sokan lehetséges befutóként említik a Maestro-t is. Liszka Tamás szerint nagyon közvetlen, meleg a  hangulat az öt versenyben lévő rajzfilmrendező között, és – meglehetősen szokatlan módon– a rendezők egymás alkotásainak is drukkolnak.

Az Oscar-díj átadására, február 25-én vasárnap este, magyar idő szerint éjjel kettőkor a Kodak Theatre-ben. Azokat, akik Budapesten szeretnének drukkolni a Maestrónak, a gyártó Kedd Animációs Stúdió és a Magyar Televízió február 25-én, vasárnap este kilenc órától szeretettel várja a Merlinben. Az Oscar gála kezdetéig számos program tartja majd éberen a drukkerek figyelmét. Várhatóan 23.00 órakor  M. Tóth Géza rendező élőben jelentkezik be Los Angelesből. Lesz beszélgetés Rófusz Ferenc, Oscar-díjas rajzfilmrendezővel és Jankovics Marcellellel, Klingl Béla a KGB Stúdió vezetője pedig bemutatja, hogy hogyan készült a Maestro. Fellép a Zuboly, David Yengibarjan és az Erik Sumo Band, valamint Oscar-díjas és Oscarra jelölt rajzfilmeket vetítünk az AniFest archívumából.