Hétfő este az Attila, az Isten Ostora címszerepében a harcias történelmi személyiségek első számú megformálójaként híressé vált Gerard Butler fosztogatja végig Európát. Nagyjából ugyanebben az idősávban egy másik nagy név, az inkább intellektuel szerepekben remekelő, néhai Philip Seymour Hoffman a Hidegvérrel című bűnügyi bestsellerén dolgozó Truman Capote alakját ölti magára.

Kedden, a korai órákban Zomborácz Virág első nagyjátékfilmje, az Utóélet egy Mózes nevű srácról mond kísértetmesét az éjjeli baglyoknak - szerencsétlen hősünk nagyon igyekszik megszabadulni az őt mindenhová követő, egyébként már megboldogult édesapjától, ehhez pedig egy amatőr szellemírtó segítségét sem rest igénybevenni. Este az idegen légió kötelékében invitál Rejtő-i kalandokra A három testőr Afrikában Bujtor István által vezényelt adaptációja. 

Bujtor István: A három testőr Afrikában

Szerda délután előbb a magyar csodaparipa, Kincsem fut egy kört, majd befut a kék metrószerelvény is, amiről a Kontroll ellenőrei kászálódnak le. Este az Eszkimó asszony fázik idézi meg a nyolcvanas évek hazai underground közegét, főszerepben Méhes Mariettával. Csütörtök délelőtt Makk Károly filmdrámája, a Tolnay Klári és Páger Antal főszereplésével készült Drága kisfiam!, este pedig Kardos Ferenc rendezése, az Ékezet melengeti a klasszikus magyar filmek rajongóinak szívét.

Pénteken egy hazánkban játszódó német romantikus vígjáték dobja fel az estét: az Egy nyár Magyarországon főszereplője Doro, aki feladja állását egy dunai hajón, hogy egy alföldi faluban fodrásznak szegődjön – ám a helyi asszonyok rögtön féltékenyek lesznek a csinos lányra, akitől erősen féltik a férjeket. Az esti ajánlatunk, Elek Judit történelmi drámája, a Mária-nap Petőfi özvegye, Szendrey Júlia családi viszontagságait tárja elénk.

Sophie Allet-Coche: Egy nyár Magyarországon

Szombaton délelőtt Páger Antal egy mérgező afrikai növény tüskéjétől kerül delíriumos állapotba a Férfihűség című filmben, ami miatt ápolónőjét a szerelmének hiszi, este pedig Csányi Sándor alakít egy meleg férfit, aki egy fejsérülés hatására beleszeret egy lányba a Coming out című komédiában. Vasárnap este ismét Páger Antalt láthatjuk - ezúttal egy bohém csavargó szerepében, Keleti Márton Hattyúdal című alkotásában. Végezetül pedig Peter Greenaway remekműve, A rajzoló szerződése szolgál a hét pikáns befejezéseként. 

szeptember 3. hétfő

Attila, Isten ostora 2. (r.: Dick Lowry) / Sony Movie Channel / 23:10

Capote (r.: Bennett Miller) / Cinemax 2 / 23:25

szeptember 4. kedd

Utóélet (r.: Zomborácz Virág) / TV2 / 01:50

A három testőr Afrikában (r.: Bujtor István ) / Mozi+ / 19:00

szeptember 5. szerda

Kincsem (r.: Herendi Gábor) / HBO / 14:25

Kontroll (r.: Antal Nimród) / Film Cafe / 16:30

Eszkimó asszony fázik (r.: Xantus János / Duna TV / 23:35

szeptember 6. csütörtök

Drága kisfiam! (r.: Makk Károly) / Duna World / 11:25

Ékezet (r.: Kardos Ferenc) / Duna TV / 23:35

szeptember 7. péntek

Egy nyár Magyarországon (r.: Sophie Allet-Coche) / Film4 / 20:00

Mária-nap (r.: Elek Judit) / m5 / 21:15

szeptember 8. szombat

Férfihűség (r.: Daróczy József) / Duna World / 11:10

Coming out (r.: Orosz Dénes) / RTL+ / 19:00

szeptember 9. vasárnap

Hattyúdal (r.: Keleti Márton) / m3 / 20:20

A rajzoló szerződése (r.: Peter Greenaway) / m5 / 22:20

Borítókép: Utóélet