Noah Wyle - akit a legtöbben a Vészhelyzet Carter doktoraként ismernek - új produkciós céget hozott létre Slippery Moon Productions néven, első munkájuk pedig a kerekesszékes bérgyilkosokról szóló magyar film, a Tiszta szívvel feldolgozása lesz a Warner Brothers-el karöltve. A mai trendeknek megfelelően tévés minisorozatot készítenek belőle. Az ötszörös Emmy- és háromszoros Golden Globe-jelölt színész annyira lelkesedik az eredetiért, hogy rendezőként, íróként és producerként is dolgozni fog a projekten.

Nagyon punk-rock hangulatú, még sosem láttam hasonlót. Mozgássérült színészek játszanak benne, és megdöbbentett, ahogy ez a film a közösségük felé érzett szimpátiámat és enyhe szánalmamat durván visszadobta a képembe. Rá kellett jönnöm, hogy ők nem kérnek ebből” - nyilatkozta a Deadline-nak. Arról is beszélt, hogy a sorozattal szeretnék megváltoztatni a médiában egyébként is alulreprezentált mozgássérültekről kialakult képet, és megmutatni, mire képesek valójában.

Magyar életrevalók

Fekete komédia és kerekesszékes akcióthriller, a főszerepben valódi mozgássérültekkel: a Tiszta szívvel lehetett volna nem túl pc akciófilm, személyes dokudráma vagy bizarr börleszk, ehelyett egy eredeti hangvételű zsánerpatchwork született, olyan film, amin lehet izgulni, nevetni és meghatódni - klasszikus moziélmény. Kritikánk Till Attila második nagyjátékfilmjéről.

A Tiszta szívvel-t 2016-ban mutatták be a magyar mozikban, főszereplői Fenyvesi Zoltán, Thuróczy Szabolcs és Fekete Ádám, forgatókönyvírója és rendezője Till Attila, producere Stalter Judit. A filmet 2017-ben a legjobb idegennyelvű film kategóriájában Oscar-díjra neveztük, ám a hivatalos jelöltek közé nem került be. Amerikában a Netflix-en látható.

Forrás: Deadline / Borító: Noah Wyle (Forrás: Voicy.fr)