A felvétel utolsó napján ki akartam fejezni a hálámat a magyar zenekar felé, akiknek a zenei tudását és a barátságát is nagyra értékeltem” – írta a rendező. „Az emelvényen állva felvettem a karmesteri pálcát, mintha csak egy koncerten vezetném őket, és megkopogtattam a kottaállványt. Természetesen nem készítettem elő semmit, de azt feltételeztem, hogy tudják, hogyan kell eljátszani a nemzeti himnuszukat.

Még suttogva megkérdezte, milyen ütemben van, aztán elindult a közös zenélés, amelyről egy rövid videót is feltöltött Coppola. „Abban az izgalmas élményben volt részem, hogy egy csodálatos zenekart vezényelhettem, miközben a nemzeti himnuszukat játszották. Így fejeztem ki a hálámát nekik és Magyarországnak” – fejezte be a posztját. A film zenéjét az argentin Osvaldo Golijov szerezte.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Francis Ford Coppola (@francisfordcoppola) által megosztott bejegyzés

 

Hivatalos megerősítés nem érkezett, de tartja magát az a petyka, hogy a Megalopolis világpremierjét Cannes-ban fogják tartani májusban. Coppolának olyannyira fontos ez az évtizedek óta dédelgetett projekt, hogy miután egyik nagy stúdió sem finanszírozta azt, a 120 millió dollárosra saccolt költségvetés nagy részét a saját vagyonából állta.

A film történetéről annyit tudni, hogy a közeljövőben fog játszódni, és egy mérnök utópiaként akarja újraépíteni New Yorkot egy katasztrófát követően. Számos sztár szegődött el a Megalopolishoz, többek között Adam Driver, Dustin Hoffman, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf és Nathalie Emmanuel is szerepel benne.