Hétfő este a mit sem sejtő Truman (Jim Carrey) mesekönyvbe illően idilli mindennapjaiba leshetünk bele – pont úgy, ahogy a megszállott valóságshow-rajongók teszik világszerte, legalábbis Peter Weir Truman Show című szatírájában. Később Woody Allennél a szerva, akitől a Match Point című thrillert láthatjuk, főszerepben Scarlett Johanssonnal. 

Keddre virradóan Tenki Rékát hozza össze a sors egy radikális performansz-művésszel Vécsei Márton 2011-es rendezésében, a Diamond Clubban. Hajnalban a Gyilkos a házban van: Garas Dezső vezeti a nyomozást, a gyanúsítottak között pedig Major Tamást, Márkus Lászlót, Kiss Manyit és Kállai Ferencet láthatjuk viszont.

Vécsei Márton: Diamond Club

Szintén sztárparádéval szembesít bennünket Bryan Singer csavaros bűnügyi thrillerje, a Közönséges bűnözők, amelyben Gabriel Byrne, Kevin Spacey és Benicio Del Toro is felvonul. Szerda este egy disztópikus jövőbe utazunk a Gattacával, ahol a természetes tökéletlenségekkel született Vincent (Etan Hawk) próbál boldogulni a genetikailag szabályozott társadalomban, ennek érdekében pedig össze kell játszania a tolószékbe kényszerült, ám hibátlan génkészlettel rendelkező Jerome-al (Jude Law).

Csütörtök reggel Stephen Spielberg és George Lucas közösen megálmodott akcióhőse, Indiana Jones (Harrison Ford) első kalandja során ered az Elveszett frigyláda fosztogatói nyomába. Este egy fiatal ikerpár megrázó történetét meséli el a Nagy füzet, Szász János második világháborús drámája. Pénteken előbb a Kertészeti Egyetem kollégiumában szövődik tiltott románc Bacsó Péter Ki beszél itt szerelemről? című filmjében, majd Kamarás Iván nyomozóként próbál felderíteni egy kegyetlen gyilkosságot a Cop Mortem című thrillerben.

Kovalik József: Cop Mortem

Szombaton nagyobb mennyiségű hazai filmtermésre számíthatunk az előrejelzések szerint: hajnalban Kern András indul görögországi nyaralásra a Csudafilmben, délelőtt pedig egy igazi ritkássággal, egy 40-es években készült magyar kalandfilmmel találkozhatunk. A Machita főszereplője (Karády Katalin) Matha Harit megszégyenítő módszerekkel igyekszik megszerezni egy légvédelmi ágyú titkos terveit. Délután Orosz Dénes romantikus komédiája, a Coming out érkezik, este pedig ismét Bacsó Péter egyik rendezése, a Nyár a hegyen lesz látható.

Vasárnap Tóth Endre 1939-es krimije, az 5 óra 40 kerül adásba. Este a Magyarországon forgatott sci-fi blockbuster, a Szárnyas fejvadász 2049 mutatkozik be a tévében, főszerepben a szintetikus Ryan Goslingal és a javakorabeli Harrison Fordal. A fantasztikus filmekért kevésébe lelkesedő nézők választhatják az Oroszlán ugrani készül című magyar kém-vígjátékot is a 60-as évek végéről, majd a Megdönteni Hajnal Tímeát című romantikus komédiát is.

Denis Villeneuve: Szárnyas fejvadász 2049

július 23. hétfő

Truman show (r.: Peter Weir) / Cinemax / 20:00
Match Point (r.: Woody Allen) / Film Cafe / 21:00

július 24. kedd

Diamond Club (r.: Vécsei Márton) / TV2 / 01:35
A gyilkos a házban van (r.: Bán Róbert) / Duna World / 02:30
Közönséges bűnözők (r.: Bryan Singer) / Paramount Channel / 23:15

július 25. szerda

Gattaca (r.: Andrew Niccol) / Cinemax / 22:00

július 26. csütörtök

Indiana Jones és Az elveszett frigyláda fosztogatói (r.:Stephen Spielberg) / Mozi+ / 09:15
A nagy füzet (r.: Szász János) / 21:15 / M5

július 27. péntek

Ki beszél itt szerelemről? (r.:Bacsó Péter) / M5 / 21:15
Cop Mortem (r.: Kovalik József) / RTL Klub / 21:35

július 28. szombat

Csudafilm (r.: Ragályi Elemér) / RTL Klub / 04:05
Machita (r.: Rodriguez Endre ) /Duna World / 11:05
Coming out (r.: Orosz Dénes)  / COOL TV / 16:30
Nyár a hegyen (r.: Bacsó Péter) / Duna World 21:35

július 29. vasárnap

5 óra 40 (r.: Tóth Endre) / 15:35
Szárnyas fejvadász 2049 (r.: Denis Villeneuve) / HBO / 20:00
Az oroszlán ugrani készül (r.: Révész György) / M3 / 20:05
Megdönteni Hajnal Tímeát (r.: Herczeg Attila) / RTL II / 22:00

 Borítókép: A nagy füzet