Kiadtak egy feltűnő színekben és erőszakban tobzódó, őrült előzetest, amelyből végre képet kaphatunk arról, miről is szól az Assassination Nation. Egy titokzatos hacker káoszba taszít egy amerikai kisvárost, miután mindenki számára elérhetővé teszi a lakosok privát képeit és videóit. Ez nyilván sok diákot kikészít a helyi gimnáziumban, borzasztó érzés lehet úgy belépni a tanterembe, ha magáncélra készült szexvideódat bárki megnézheti a neten. Sírás, pánik, menekülés és nyilvános megszégyenítés után még durvább fokozatba kapcsol az előzetes, és a kisvárosban meghökkentő erőszakhullám söpör végig. Ezzel együtt egy óriási béka a legfurcsább a kedvcsinálóban. Könyörtelenül társadalomkritikus, a Spring Breakers nyomdokain haladó filmnek tűnik az Assassination Nation, amely merész stílusban mutat rá arra, hogy a 21. században megszűnt létezni a privátszféra.


A filmet a Jó reggelt, Vietnam! és az Esőember rendezőjének, Barry Levinsonnak a fia, Sam Levinson jegyzi, aki rengeteg izgalmas és fiatal színésznőt nyert meg a projektnek. Odessa Young, Suki Waterhouse, Hari Nef, Abra és Anika Noni Rose mellett Judd Apatow író-rendező lánya, Maude Apatow is feltűnik benne. A legismertebb színész Bill Skarsgard, őt nemrég az Az című Stephen King-adaptációban láthattuk gonosz bohócnak maszkírozva.

Képkocka az Assassination Nation című filmből / forrás: Sundance

A fiatal színészek mellett Rév Marcellnek is hatalmas lehetőség az Assassination Nation. Egy lábbal már bent van Hollywoodban, és ha ez a film sikeres lesz, elkezdhet még merészebb álmokat szövögetni. Az előjelek bíztatóak: az IndieWire minden idők legagresszívebb tinifilmjének nevezte a Sundance-en debütált Assassination Nation-t, amelyért licitháború tört ki a fesztiválon, és végül meglepően nagy összegért, több mint 10 millió dollárért vették meg a forgalmazási jogait. Rév Marcell már számos hazai produkcióban megmutatta a tehetségét, ő fényképezte Reisz Gábor fantasztikusan sikerült kisfilmjét, a Külalak-ot, Szimler Bálinttal készítette az Itt vagyok-at, a Kodály Method-ot, majd a Balaton Method-ot, később pedig Mundruczó Kornélal kezdett bele egy kölcsönösen előnyös munkakapcsolatba. Ő felelt a Fehér isten és a Jupiter holdja képeiért, az utóbbiban megalkotta minden idők talán legizgalmasabb magyarországi autós üldözését.

Rév Marcell Cserhalmi Györggyel a Jupiter holdja forgatásán / fotó: Pozsonyi Janka

A tengerentúli karrierje a Paterno – Eltemetett bűnök című HBO-tévéfilmmel kezdődött el, amelyben rögtön egy hollywoodi legendát, Al Pacinót volt alkalma fényképezni. A Paterno egy pedofilbotrányba keveredett amerikaifutball-edző bukását meséli el, a rendezője Barry Levinson volt. Elégedett lehetett Rév Marcell munkájával, ha legközelebb már a fiával, Sam Levinsonnal dolgozott együtt a magyar szakember. Az Assassination Nation szeptember 21-től lesz látható a magyar mozikban, remélhetőleg a magyar mozikban is megnézhetjük majd, hogyan néz ki egy káoszba zuhant amerikai kisváros Rév Marcell tálalásában.