Szerelmek és társadalmi különbségek feszülnek egymásnak Ranódy László 1959-es filmjében (Akiket a pacsirta elkísér), melyet hétfő este vetít a Duna World. Nem ez lesz az egyetlen Ranódy-film a héten: a Hatholdas rózsakertben a Tolnay Klári alakította Ilka néni adja ki szobáit a kisváros aranyifjainak; az urak bónuszként nemcsak a rózsákat, hanem a város eladó lányainak csokrát is megcsodálhatják. Hétfőn még egy másik klasszikus is képernyőre kerül, Gertler Viktor Gázolásában Ferrari Violetta és Darvas Iván bolondul látszólag egymásba. A hét egy teljesen friss doksit is hoz nekünk: Katona Zsuzsa Semmelweis Ignácról forgatott (az alkotás sikerrel szerepelt a Kollányi Ágoston-pályázaton), és egyebek között bemutatja azt is, milyen sorsszerű kötelék fűzte össze az orvost a gyermekágyi láz veszélyének kitett pácienseivel.

A jelenleg kerekesszékes gengszterekről forgató Till Attilának a Pánik volt az első játékfilmje, melyben Gubík Ági keresi a kiutat a reménytelenségből. A kedd is egy friss dokumentumfilmet hoz: az Ember Judit-pályázat forrásaiból készült És a levelek lehullottak című alkotás Diendorfer Miksa ezredes exhumálása kapcsán idézi fel az I. világháború időszakát, a magyar egységek, katonák sorsát. A Menetrendszerinti gyilkosságok című francia krimihez Agatha Christie ABC-gyilkosságok című regénye szolgáltatta az alapanyagot, utóbbit kedd este vetíti az m1.

A héten lesz Jarmusch (Az irányítás határai), Godard (Éli az életét) és Tarantino (Django elszabadul), Barbra Streisand megmutatja, milyen menő volt a hetvenes években a mikrofonfrizura (Csillag születik), Ursula Andress Sir Connery oldalán dögösködik (Dr. No), Robert Redford pedig elmélyülve gázol meztelen talpakkal a Central Park füvébe (Mezítláb a parkban). A Tükreim című kétrészes olasz film Sophia Loren édesanyjának, Romilda Villaninak állít emléket, mindeztl úgy, hogy az anyát maga Loren alakítja.

Szeptember 15. hétfő

Őrjárat az égen (Mihályfi Imre, 1970), Duna Televízió, 19:35
Gázolás (Gertler Viktor, 1955), Duna World, 19:55
Amerikai gengszter (Ridley Scott, 2007), Viasat3, 21:15
Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története (Katona Zsuzsa, 2014), Duna Televízió, 21:30
Akiket a pacsirta elkísér (Ranódy László, 1959), Duna World, 21:40