A hét nyitányaként Gábor Miklós és Váradi Hédi egy munkahelyi románc buktatóit tapasztalják meg a Nem olyan időket élünk című, 1965-ös alkotásban. Este egy témáját tekintve igencsak aktuális film következik: Mark Zuckerbergre, a legismertebb Social Network, azaz közösségi háló alapítójára jelenleg is kemény médiaössztűz zúdul az adatkezelési botrány kapcsán, ám David Fincher életrajzi filmje már 2010-ben rávilágított a fiatal tech-guru üzleti módszereinek kétes mivoltára. Éjszaka Robert Rodriguez Mariachi-trilógiájának középső darabjában Antonio Banderas alakítja a vándorzenészből igazságosztóvá átlényegülő mexikói fenegyereket, aki gitártokba rejtett lőfegyvereivel keseríti meg a poros kisvárost uraló gengszterek életét, miközben Salma Hayek fejét is elcsavarja.

David Fincher: Social Network - A közösségi háló

Kedd hajnalban Nagy Zsoltal kapcsolunk Zuhanórepülésbe, a film főszereplője éppen csak kisétál a börtön kapuján, amikor az alvilág ismét beszippantja. Aki némileg lazább gengszterfilmre vágyna, alternatívaként választhatja Quentin Tarantino örökzöld mesterművét, a Ponyvaregényt is, ami nem sokkal később kezdődik egy másik csatornán. Szerdán Dumas regényének, A Kaméliás hölgynek hazai feldolgozása látható, amelyben Eszenyi Enikő egy párizsi utcalányt alakít, aki beleszeret egy nemes ifjúba, csakhogy a fiú apja elszakítja őket egymástól. A nap folyamán egy másik alkotás is megörvendezteti a kosztümös filmek rajongóit: az 1988-as A miniszter Eötvös József politikai karrierjét mutatja be a kiegyezést megelőző Magyarországon. Este ismét egy kultfilm érkezik a 90-es évekből: Kevin Smith Shop-stopjában egy éjjelnappali és a szomszédos videotéka két alkalmazottja vesztegeti a fiatalságát a kassza mögött, bajlódik naphosszat a kiállhatatlan vásárlókkal és elemzi rommá a Csillagok Háborúját.

Novák Erik: Zuhanórepülés

Csütörtök hajnalban az Intim Fejlövés négy, egymástól független, szexuális töltetű kalandokba bonyolódó főszereplőjét (Szabó Győző, Gáspár Tibor, Huszár Zsolt, Kovács Lehel) kísérhetjük el egy éjszakai klubba, míg napközben Sándor Pál (akivel legfrissebb podcastunkban beszélgettünk) Sárika, drágám című komédiája kerül terítékre, Kern András főszereplésével. Főhősünk egy kezdő filmrendező, aki válását követően egy nagyobb pénzösszegre vadászik, hogy fedezni tudja a költségeket. Nagynejéhez, Sárihoz fordul, akitől másfajta segítséget kap. Este Enyedi Ildikó méltán ünnepelt alkotása, a Testről és lélekről kerül képernyőre, majd Peter Fonda, Dennis Hopper és Jack Nicholson hippi-triójával, a Szelíd motorosokkal róhatjuk az amerikai országutakat a hatvanas évek alkonyán.

Dennis Hopper: Szelíd motorosok

Pénteken egy fiatal történészt (Iglódi István) kísérhetünk el szomorú útjára, aki sanyarú  körülmények között tengődő nevelőanyját látogatja meg falun a ...hogy szaladnak a fák! című drámában. Később újra a Grund-Fűvészkert tengelyre lépünk, Fábri Zoltán klasszikus Pál utcai fiúk feldolgozásával. Este Mészáros Márta mesél egy egyedülálló munkásasszonyról és a nála menedékre lelő, árvaházból szökött lányról Örökbefogadás című filmjében, szombaton pedig már Szomjas György dokumentumfilmje, a Keleti szél röpít zenei utazásra Budapesttől Provence-ig. Szabó István Hellen Mirren főszereplésével filmesítette meg Szabó Magda Az ajtó című drámáját, amivel az est folyamán találkozhatunk, de az éjszakába még Uma Thurman bosszúhadjárata is belefér: a femme fatale a Kill Bill első részében lép hadiösvényre.

Szabó István: Az ajtó

Vasárnap, április elseje reggelén Tim Burton tréfál meg minket rögtön, méghozzá azzal, hogy nem Johnny Deppel, hanem Ewan McGregorral visz minket furcsaságokkal teli utazásra egy képzeletbeli Amerikán keresztül a Nagy Hal című fantasy-drámában. Este Martin Scorsese egyik kevésbé sikeres, de annál aprólékosabb korrajzal bűszkélkedhető műve, a New York bandái csíphető el, főszerepben Leonardo DiCaprioval és a rasszista hentes-bandavezérként ezúttal is óriásit alakító Daniel Day-Lewissal, akik a 19.századi város Five Points negyedéért vívják véres csatájukat. A hetet egy jóval szelídebb hangvételű romantikus vígjátékkal, a Darvas Iván főszereplésével készült Gerolsteni Kalanddal zárhatjuk.

Március 26. Hétfő

Már nem olyan időket élünk / (r.: Marton Endre) / M3 14:30
Social Network - A közösségi háló (r.: David Fincher) / HBO2 / 19:30
Desperado / (r.: Robert Rodriguez) / aMC / 22:00

Március 27. Kedd

Zuhanórepülés (r.: Novák Erik) / RTL Gold / 02:20
Ponyvaregény (r.: Quentin Tarantino) / Paramount Channel / 02:45

Március 28. Szerda

A kaméliás hölgy (r.: Szikora János) / M5 / 01:55
A miniszter (r.: Hajdufy Miklós) / M3 / 22:50
Shop-stop (r.: Kevin Smith) / Paramount Channel / 23:15

Március 29. Csütörtök

Intim fejlövés (r.: Szajki Péter) / Film Cafe / 01:10
Sárika, drágám (r.: Sándor Pál) / Duna World / 14:50
Testről és lélekről (r.: Enyedi Ildikó) / HBO / 20:00
Szelíd motorosok (r.: Dennis Hopper) / Cinemax 2 / 22:05

Március 30. Péntek

...hogy szaladnak a fák! (r.: Zolnay Pál) / Duna TV / 00:35
A Pál utcai fiúk (r.: Fábri Zoltán) / Mozi+ / 13:40
Örökbefogadás (Mészáros Márta) / M5 / 21:15

Március 31. Szombat

Keleti szél: a film (r.: Szomjas György) / Duna World 11:25
Az ajtó (r.: Szabó István) / Duna World / 21:35
Kill Bill / Paramount Channel / 23:30

Április 1. Vasárnap

Nagy hal (r.: Tim Burton) / RTL II 08:45
New York bandái (r.: Martin Scorsese) / RTL+ / 21:00
Gerolsteini kaland (r.. Farkas Zoltán) / 21:25 M3

Borítókép: A kaméliás hölgy