Az 1. világháború frontvonalain játszódó Szürke senkik-kel indul a hét, melyben egy néhány főből álló különítményt kísérhetünk el a titkos küldetésükre. Köbli Norbert forgatókönyvéből Kovács István rendezte meg a végig feszült, emlékezetes fináléra kifutó filmet. Kedden a Bajkonurba küldött magyar űrhajós, Lajkó kalandjai okozhatnak vidám pillanatokat, illetve a Guy Ritchie stílusát a magyar valóságba átültető Argo homályosíthatja el a hétköznapi bosszúságokat.

Szerdán Jakab Juli menyasszonyi ruhába bújik, elszökik az esküvőjéről, majd beköltözik egy kosaras sráchoz, így indul Török Ferenc bohókás budapesti életérzésfilmje, a Senki szigete. Szerdán a főváros sötétebb oldala is feltűnik a tévében, az X – A rendszerből törölve című krimiben a pánikbeteg nyomozót játszó Balsai Móni ered egy sorozatgyilkos nyomába.

Last Call

Csütörtökön érdemes lesz mindenki másnál előbb ébredni, hajnali fél hatkor levetíti a tévé Kis Hajni sokszoros díjnyertes kisfilmjét, az Utolsó hívás-t (Last Call).  Az alkotás egy idősödő nő utolsó napját követi végig, mielőtt végleg elhagyná az országot, hogy lánya családjához költözzön. Ugyanezen a napon műsorba kerül Bogdán Árpád Genezis című drámája, illetve a forradalom természetrajzával ismertet meg Jancsó Miklós a Fényes szelek című művében, melyben fiatalok szállnak meg egy papi líceumot, és vitába szállnak az ott tanulókkal.

A hét utolsó munkanapján Szabó István hív minket egy romantikus, fájdalmasan szép utazásra, a Szerelmesfilm két főszerepében Halász Judit és Bálint András látható, akik tíz év után találkoznak megint egymással. A Hoppá-ban Törőcsik Mari és Garas Dezső egy idős házaspárt alakít, akik a Kádár-korszakban is kisembererek voltak, és a rendszerváltással sem fordult jobbra a sorsuk.

Kaméleon

Ahogy az lenni szokott, a hétvégén sokkal több magyar produkcióból lehet majd válogatni. Mészáros Márta egy sokáig elhallgatott társadalmi trauma következményeit boncolja az Aurora Borealis-ban, ebben Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska kelt a segítségére. Könnyedebb filmekből sem lesz hiány, leadja a tévé a Macskafogó 2-t, a Szaffi-t, illetve a Fenyő Miklós életét szabadon feldolgozó Made in Hungáriá-t.

Vasárnap csupa fordulatos történettel szolgál a tévé: a Kaméleon-ban Nagy Ervin szélhámosként él vissza mások bizalmával, a Tiszta szívvel című akcióvígjátékokban kerekesszékesek csapnak fel bűnözőnek, a Kojot nyugalomra vágyó főszereplője egy vidéki kiskirállyal kénytelen megküzdeni, a Jupiter holdja pedig egy repülni képes srácot dob bele a menekültválság káoszába.

november 11., hétfő

A kenguru (r.:  Zsombolyai János) / Duna World / 11:10; 02:25
Szürke senkik (r.: Kovács István) / M5 / 21:50; 03:30

november 12., kedd

Lajkó - Cigány az űrben (r.: Lengyel Balázs) / CineMax2 / 07:30; 17:15
Argo (r.: Árpa Attila) / Viasat3 / 21:00
Prima Primavera (r.: Edelényi János) / Moziverzum / 02:50

november 13., szerda

Senki szigete (r.: Török Ferenc) / Film Mánia / 14:55
Argo (r.: Árpa Attila) / Viasat3 / 23:25
X - A rendszerből törölve  (r.: Ujj-Mészáros Károly) / HBO2 / 00:00

november 14., csütörtök

Utolsó hívás (Last Call) (r.: Kis Hajni) / CineMax / 05:25
Genezis (r.: Bogdán Árpád) / CineMax / 08:20, 18:10
Fényes szelek (r.: Jancsó Miklós) / Duna Tv / 23:55

november 15., péntek

Hoppá (r.: Maár Gyula) / Duna Tv / 21:45
Szerelmesfilm (r.: Szabó István) / M5 / 21:50; 02:45

november 16., szombat

Aurora Borealis: Északi fény (r.: Mészáros Márta) / CineMax / 08:00; 18:15
Macskafogó 2. - A sátán macskája (r.: Ternovszky Béla) / Film+ / 08:30
Sok hűség semmiért (r.: Palásthy György) / Duna World / 11:25
Szaffi (r.: Dargay Attila) / Duna Tv / 15:30
Made in Hungária (r.: Fonyó Gergely) / Duna Tv / 19:40
Dumapárbaj (r.: Paczolay Béla) / RTL2 / 23:00
Cop Mortem (r.: Kovalik Józef) / RTL2 / 00:50

november 17., vasárnap

Kaméleon (r.: Goda Krisztina) / RTL2 / 17:50
Tiszta szívvel (r.: Till Attila) / Moziverzum / 22:50
Kojot (r.: Kostyál Márk) / HBO2 / 00:15
Jupiter holdja (r: Mundruczó Kornél) / RTL Klub / 01:20
Poligamy (r.: Orosz Dénes) / Tv2 / 02:40

borítókép: Fényes szelek