Elfoglaltnak ígérkezik a következő év Mundruczó Kornél számára a tengeren túlon. Nemrég jelentették be, hogy a magyar rendező egy drámára készül Shia LaBeouf és Vanessa Kirby főszereplésével, most pedig az elefántember életéről szóló filmre is elfogadta a felkérést Viharsziget, a Fekete hattyú és Az U.N.C.L.E. embere producereitől.

A 19. századi Angliában élt, tragikus sorsú Joseph Merrick egy ritka csontbetegségben szenvedett, aminek következtében teste teljesen eltorzult. Az elefántemberként híressé vált férfi ijesztő külseje valójában egy érzékeny és művelt személyiséget rejtett, de csak életének utolsó heteit tölthette méltó körülmények között, miután egy szanatórium befogadta őt. Az elefántember történetét először 1970-ben dolgozták fel színdarabként, ezt pedig nemrég nagy sikerrel élesztették fel Bradly Cooper főszereplésével. A leghíresebb adaptáció David Lynch-hez kötődik, aki 1980-ban, második nagyjátékfilmjeként vitte vászonra Merrick életét John Hurt és Anthony Hopkins főszereplésével.

Mundruczó Kornél

A készülő filmben Merrick és az őt ápoló nővér között szövődik szokatlan szerelem. ,, Régóta foglalkoztat Joseph Merrick személye. A film tisztelgés lesz rövid, de elképesztő kihívásokkal és tapasztalatokkal teli élete előtt, amit a közönség világszerte át fog tudni érezni. A természetben minden élőlény boldogul, az Elefántember pedig ebben a környezetben bontakozhat ki igazi önmagaként, Joseph Merrickként” - nyilatkozta Mundruczó a Deadline-nak.

A filmet a Straight Up Films és a Phoenix Pictures fogja gyártani. ,,Úgy érezzük, Kornél a tökéletes választás ehhez a különleges projekthez. Ennek a romantikus történetek pontosan arra a szenvedélyre, emberségre és líraiságra van szüksége, ami Mundruczó belevisz a filmjeibe” - mondták el a producerek. A film forgatását 2020. júniusában kezdik. 

Forrás: Deadline / Borító: David Lynch - Az elefántember