Pünkösdhétfőn elsőként az internet sötét bugyraiban merülhetünk el egy 2015-ös hazai thrillerrel. A LogIn főhőse egy özvegyasszony (Gáspár Kata), aki bejelentkezik a randiportálra, ahol férje titkos viszonyt folytatott. Itt megismerkedik egy férfival, aki hozzá hasonlóan az oldal egyik felhasználója miatt veszítette el egy szerettét, így elhatározzák, hogy közösen bosszút állnak. Délután család barátabb formában lesz szó bosszúról, ugyanis Ludas Matyi fizeti vissza Döbröginek a járandóságát a klasszikus animációs filmben. Mellette az 1959-es Szegény gazdagok című Jókai-adaptációt is választhatjuk, amelyben egy ifjú szolgabíró (Láng József) egy álarcos rablóvezérrel küzd, miközben szerelmét (Krencsey Marianne) is igyekszik visszahódítani egy tehetős bárótól (Benkő Gyula).

Barnóczky Ákos: LogIn

Este a 2010-es évek legnagyobb magyar mozisikere, a Kincsem látható. A csodaparipa Hamburgtól a legendás Baden Baden-i versenyig süvít, míg gazdája (Nagy Ervin) ősi ellenségét, von Oettingen bárót próbálja legyőzni. (A film rendezője, Herendi Gábor nemrég interjúnkban mesélt arról, hogyan töltte a karantén időszakot.) Kedden szűkmarkúan mérik a magyar alkotásokat, egyedül Palásthy György ifjúsági filmjével, a Hahó, Öcsi!-vel nosztalgiázhatunk. Öcsit apró csínytevései miatt bezárják a fürdőszobába. Itt megjelenik előtte Kököjszi és Bobojsza, a két mesebeli törpe és felajánlják, hogy mindenben a segítségére lesznek. Szerdán Pindroch Csaba és Szabó Győző chippendale fiúknak adják ki magukat a Magic Boys című vígjátékban, ám ha lebuknak, magukra haragítják Michael Madsent. Ebéd után két hivatásos humorista, Hadházi László és Kiss Ádám mérik össze stand-up tudásukat a Dumapárbaj című komédiában. Éjszaka Nagy Ervin cserélgeti a személyiségeit a Kaméleon című thrillerben.

Antal Attila: Valami hiányzik

Csütörtök hajnalban egy új magyar kisfilmet lehet elcsípni alvás helyett. A Valami hiányzik egy fotókiállításon játszódik. Péter (Bányai Miklós), a kiállítás alkotója, akinek az a szörnyű gyanúja támad, hogy egy gyilkosság áldozatát örökítette meg az egyik képen. A trianoni szerződés 100. évfordulóján három Székelyföldön játszódó filmdráma kerül adásba. Délután egy magyar gróf (Páger Antal) viszontagságos házasságáról mesél az Erdélyi kastély című 1940-es filmdráma. Este látható először A beszéd - Apponyi a magyar ügy védelmében című tévéfilm, amelyben Rátoti Zoltán alakítja a trianoni béketárgyaláson felszolaló Apponyi Albertet. 

Éjszaka az 1938-as Uz Bence című filmben egy újságszerkesztő (Szilassy László) menekül a hegyekbe, miután egy román falusi feljelenti, mert a magyar férfi közel került a menyasszonyához. A havasokban egy barátjánál, Uz Bencénél (Jávor Pál) lel menedékre, aki házi medvéjével kettesben éldegél egy kunyhóban. Azonban nem sokkal később szerelmének apja, a helyi jegyző, és a féltékeny vőlegény is vadászatra érkezik a környékre. Választhatjuk az Ábel a rengetegben 1994-ben bemutatott filmváltozatát is. A tizennégyéves Ábel pénzkereset céljából elszegődik fafelvigyázónak a Hargitára, a bank tulajdonát képező erdőségbe, hogy segítse családját. 

Mihályfy Sándor: Ábel a rengetegben

Péntek a Kosztolányi regény alapján készült Pacsirta látható, főbb szerepekben Páger Antallal, Tolnay Klárival, Törőcsik Marival, Latinovits Zoltánnal, Bessenyei Ferenccel és Darvas Ivánnal. Szombaton egy remek ifjúsági film, a Keménykalap és krumpliorr jön, amelyben a minden hájjal megkent Bagaméri fagylaltos (Alfonzó) próbálja meg elorozni az eltűnt kis majmok megtalálásáért járó díjat a gyerekcsapat orra elől. Vasárnap hajnalban a Tiszta szívvel című akcióvígjáték tűnik fel a képernyőn. A kerekesszékes orgyilkosokról szóló film rendezője, Till Attila a múlt héten videóbeszélgetéstben jelentkezett be hozzánk. Délután egy rosszul sikerült nászúra kísérhetjük el Páger Antalt és Turay Idát a 1937-es Hotel Kikelet című filmben. Este látható a tévében a Bartók című 2017-es dokumentumfilm, amelyben a zeneóriás Egyesült Államokban élő fia mesél apjáról.

Június 1. hétfő

LogIn (r.: Barnóczky Ákos) / Sony Movie Channel / 11:25

Pénz áll a házhoz (r.: Balogh Béla) / Duna World / 11:25

Lúdas Matyi (r.: Dargay Attila) / TV2 / 14:10

Egri csillagok II/II. (r.: Várkonyi Zoltán) / Duna TV / 14:35

Szegény gazdagok (r.: Bán Frigyes) / M5 / 14:55

Kincsem (r.: Herendi Gábor) RTL Klub / 21:10

Június 2. kedd

Hahó, Öcsi! (r.: Palásthy György) / Mozi+ / 07:20

Június 3. Szerda

Immigrants - Jóska menni Amerika (r.: Csupó Gábor) / Film+ / 04:40

Magic Boys (r.: Koltay Róbert) / Film+ / 11:00

Molnár Ferenc: Az ibolya (r.: Horváth Ádám) / Duna World / 11:50

Dumapárbaj (r.: Paczolay Béla) / Film+ / 12:50

Kaméleon (r.: Goda Krisztina) / RTL Klub / 23:30

Június 4. csütörtök

Valami hiányzik (r.: Antal Attila) / RTL Klub / 03:30

Erdélyi kastély (r.: Podmaniczky Félix) / Duna TV / 13:45

A beszéd - Apponyi a magyar ügy védelmében (r.: Csillag Mano) / Duna TV / 20:15

Uz Bence (r.: Csepreghy Jenő) / M5 / 22:15

Ábel a rengetegben (r.: Mihályfy Sándor) / Duna TV / 22:20

Június 5. Péntek

Pacsirta (r.: Ranódy László) / M5 / 20:30

Liza, a rókatündér (r.: Ujj Mészáros Károly) / Film Mánia / 21:00

#Sohavégetnemérős (r.: Tiszeker Dániel) / SuperTV2 / 22:20

Június 6. szombat

Keménykalap és krumpliorr (r.: Bácskai Lauró István) / Duna TV / 15:15

Gondolj rám (r.: Kern András) / Film Mánia / 21:00

X - A rendszerből törölve (r.: Ujj Mészáros Károly) / HBO 2 / 23:15

Június 7. vasárnap

Tiszta szívvel (r.: Till Attila) / Moziverzum / 02:05

Hotel Kikelet (r.: Gaál Béla) / Duna TV / 14:35

A miniszter félrelép (r.: Koltai Róbert, Kern András) / TV2 / 15:50

Bartók (r.: Sipos József) / Duna World / 21:35

Brazilok (r.: M. Kiss Csaba, Rohonyi Gábor) / RTL Klub / 22:25

Argo (r.: Árpa Attila) / RTL II / 23:00

 Borító: Uz Bence (Forrás: Magyar Fotóarchívum)