Gertler Viktor bűnügyi komédiája, az Özvegy menyasszonyok fut be elsőként a héten. Kormos, a taxisöfőr (Garas Dezső) igazi nőcsábász, hét menyasszonyát is faképnél hagyta már. A laza erkölcsű férfit támadás éri, leütik, majd nyoma vész. Az ügyben Kovács őrnagy (Pécsi Sándor) nyomoz, aki számára sokkal nagyobb rejtély, hogyan volt képes az ellenszenvesnek tartott Kormos hét nőt is befűzni, mint az, hogy mi lett vele. Mert az őrnagy bárhogy is próbálkozik, nem képes beletanulni a csábítás művészetébe. Kormos végül előkerül, de saját csapdájába esik: elveszíti sokra tartott szabadságát és kénytelen feleségül venni egyik menyasszonyát.

Gertler Viktor: Özvegy menyasszonyok

Megrázó dokumentumfilm kerül adásba kedden. Nagy Dénes 2015-ös Seb című alkotása három nő sebhelyeinek történetét meséli el. A három középkorú főszereplő közös szokása, hogy titokban mindannyian vagdossák magukat. A film az ő életükön, gondolataikon keresztül igyekszik választ találni rá, mi okozza azt a magától be nem hegedő belső sérülést, ami saját maguk rendszeres megsebesítésére készteti őket.

Szerdára virradóan Teleki Blanka grófnő tragédiáját mutatja be Mihályfi Sándor történelmi drámája, a Szigorú idők. A nevelésügyet szívén viselő, erdélyi születésű grófnő az 1848-49-es forradalom résztvevőit bújtatta, ezért a bécsi rendőrség lecsap rá. Mivel nem hajlandó megtagadni nézeteit, hosszas börtönbüntetésre ítélik. A fogságban feleleveníti emlékeit és Vasvári Pálhoz fűződő szerelmi viszonyát.

Till Attila: Pánik

Hajnalban elcsíphető még Till Attila első játékfilmje, a Pánik is. Zsuzsi (Gubík Ági) sikeres, de pánikbetegségben szenved, így kénytelen bejelentkezni a klinikára, ahol az ambiciózus Berger doktornő (Schell Judit) veszi kezelésbe. Mindeközben a klinikán túli világban sem mennek rendben a dolgok, Zsuzsi mamája (Bánsági Ildikó) vásárlási lázban ég, barátnője (Ónodi Eszter) gyermekeit félti már-már betegesen, öccse (Valcz Péter) pedig egy szörnyeteget vizionál, akitől meg akarja menteni anyjukat. Az intézetet két marcona rendőrnyomozó (Kovács Lehel és Thuróczy Szabolcs) tartja megfigyelés alatt, de kettőjük kapcsolatában is furcsa változások állnak be.

Csütörtökön a Herczeg Ferenc műve alapján készült Harmadik testőr című tévéjáték indít. A film egy borospincében tartott, szerelmi háromszögekben gazdag jubileumi ünnepségen játszódik, amelyre olyan neves vendégek hivatalosak, mint Huamann Péter, Hegyi Barbara, Gáspár Sándor, Bánsági Ildikó, Hajdú Steve, Stohl András, Kézdy Görgy és Szacsvai László. A nap folyamán Deák Kristóf Oscar-díjas kisfilmje, a Mindenki és Nordik Eszter Ütős csajok című dokumentumfilmje is pótolható lesz.

Dömölky János: Jaguár

Az idei évben világszerte az álhírek terjedése által okozott problémákra irányult a figyelem, de Dömölky János vígjátéka már a 60-as évek végén foglalkozott a témával. A pénteken műsorra kerülő Jaguár főszereplői újságírók, akik Krajcáros Igazság címen futó napilapjuk eladásait igyekszenek serkenti azzal, hogy szenzációs bűntényekről szóló híradásokat fabrikálnak. Igaz, hogy sűrűn sorakoznak az alternatív tények a hasábok között, de abban legalább biztosak lehetünk, hogy a szereplőgárdában csupa megbízható nevet találunk: Töröcsik Mari, Mensáros László, Major Tamás, Garas Dezső, Bodrogi Gyula és Bárdos György is feltűnik a filmben.

Bereményi Géza: Eldorádó

Szombaton Bereményi Géza modern klasszikusa, az Eldorádó nyitja meg újra a Teleki téri piacot. A filmben Monori (Eperjes Károly), a dörzsölt kereskedő ügyletein keresztül követhetjük végig a második világháború és az 56-os forradalom közötti időszakot. Szintén 1956-ban járunk Gárdos Péter filmdrámájában, a Szamárköhögésben is. A történetben tanú lehetünk, milyen hatásai vannak egy budapesti család életére az októberi eseményeknek. A két gyermek boldog, mert nem kell bemenni a suliba. A fiúnak szamárköhögése van, de az is lehet, hogy csak kamaszodik. Az apa (Garas Dezső) lepofozza az egyik munkatársát. Az anya (Hernádi Judit) be van sózva és nyugatra akar menni egy másik férfival.

Vasárnap a múlt szerdán elhunyt Makk Károly filmdrámája, az Elveszett Paradicsom zárja a hetet. Három generáció gyűlik össze a balatonparti házban. Sebők, az agysebész (Pálos György) apja (Páger Antal) 75. születésnapját ünnepli, amikor beállít fia is hozzájuk. Az ifjú azonban nem nagyapját jött felköszönteni, hanem a hatóságok elől bujkál.

Makk Károly: Elveszett paradicsom

szeptember 4. hétfő

Özvegy menyasszonyok (r.: Gertler Viktor) 11:30, Duna World

Az elvarázsolt dollár (r.: Bujtor István) 14:35, Mozi+

szeptember 5. kedd

Zimmer Feri 2. (r.: Tímár Péter) 00:30, RTL Gold

Seb (r.: Nagy Dénes) 05:05, HBO3

Kanári (r.: Cselényi László) 23:15. M3

szeptember 6. szerda

Szigorú idők (r.: Mihályfy Sándor) 00:20, M3

Pánik (r.: Till Attila) 02:05, TV2

Macskafogó 2. - A sátán macskája (r.: Ternovszky Béla) 9:00, Film+

Az ember, aki nappal aludt (r.: Szabó László) 22:30, Duna

szeptember 7. csütörtök

A harmadik testőr (r.: Mihályfi Imre) 00:25, M5

Mindenki (r.: Deák Kristóf) 03:50, Cinemax

Asztalos István: A fekete macska (r.:Nemere László) 11:15, Duna World

Ütős csajok (r.: Nordik Eszter) 21:25, HBO

Hyppolit, a lakáj (r.: Székely István) 22:00, Duna

szeptember 8. péntek

Tiszta szívvel (r.: Till Attila) 00:10, HBO

Téli sport (r.: Mihályfi Imre) 00:20, M5

Jaguár (r.: Dömölky János) 11:20,Duna World

S.O.S. Love! - Az egymillió dolláros megbízás (r.: Sas Tamás) 20:25, Duna

Hamis a baba (r.: Bujtor István) 21:00 Mozi+

szeptember 9., szombat

Hurok (r.:Madarász Isti) 00:35, HBO

Eldorádó (r.: Bereményi Géza) 01:40, M5

Fekete gyémántok (r.: Várkonyi Zoltán ) 11:25, Duna World

Janika (r.: Keleti Márton) 15:35, Duna

Szamárköhögés (r.: Gáros Péter) 21:30, M3

A martfűi rém (r.: Sopsits Árpád) 23:25, HBO

szeptember 10., vasárnap

Az én lányom nem olyan (r: Ladislao Vajda) 15:35 Duna

Elveszett paradicsom (r.: Makk Károly) 18:50, M5

Borítókép: Szamárköhögés