Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.

A baráti társaság tagjait Szávai Viktória, Mészáros Béla, Törőcsik Franciska, Lengyel Tamás, Bata Éva, Hevér Gábor és Elek Ferenc alakítják. A film az olasz Teljesen idegenek alapján készült, és az eredetihez hasonlóan nagy sikert aratott magyar mozikban, a decemberi premier óta több mint 270 ezer ember váltott rá jegyet.A tavalyi bemutató idején interjút készítettünk Goda Krisztina rendezővel, melyben természetesen megkérdeztünk, hogy ő részt venne-e egy ilyen telefonos őszinteségi játékban: „Biztos lett volna olyan időszak az életemben, amikor nem mutattam meg volna szívesen a telefonom, de egy ideje annyira unalmas, hogy igazából nem élvezném ezt a játékot. Izgalmas kísérlet lenne bárkinek, aki be meri vállalni.” A BÚÉK egy nagyon is mai történetet mesél el szórakoztató köntösben, amely nemcsak megnevetett, de el is gondolkoztat arról, vajon mi mennyire őszintén éljük az életünket, mit mutatunk meg magunkból a környezetünket, és milyen hazugságokkal próbáljuk meg magunkat jobb színben feltüntetni.

Kapunyitás: 19:00
Beszélgetés Lengyel Tamással: 20:00
A vetítés kezdete: 21:00
Helyszín:  Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Az esemény Facebook-oldalát itt találod meg, jegyet erre a linkre kattintva lehet vásárolni. A jegy felmutatásával ingyenes parkolást biztosítanak a Várkert Bazár mélygarázsában 3 órára (ami a Szarvas tér felől közelíthető meg).