Gaál István Sodrásban című filmklasszikusa felújított formában kerül a nézők elé az idei velencei fesztiválon. A rendező egy másik alkotását viszont akár rögtön megnézhetjük, leadja a tévé hétfőn a Magasiskolá-t, amely egy pusztai solymásztelep mindennapjain keresztül mutatja be a kegyetlen társadalmi rendszerek embertelen mivoltát. Aki esetleg könnyedebb élményre vágyik, annak ott van a Megdönteni Hajnal Tímeát a bunkó beszólásokat mesteri szinten űző Szabó Simonnal

Szerdán Bogdán Árpád több szálon futó drámája, a Genezis kerül műsorba, amely az elmúlt évtized egyik sokkoló eseményét, a romagyilkosságokat dolgozza fel. Csütörtökön megismerkedhetsz egy különc, 19. századi feltalálóval, Irinyivel, Páger Antal kallódó fiatalokat gyűjt maga köré a Hattyúdal-ban és többek közt lopásból tartják el magukat, és jön Kostyál Márk Kojot-ja is, amelyben egy vidékre költöző pár szembesül a nem éppen idilli, korrupcióval átszőtt helyi viszonyokkal.

Cserhalmi György és Szilasi Blanka Az igazi Mikulásban (fotó: Hungarotop)

Az utolsó munkanapon a hideg télbe menekülhetsz el a kánikula elől: Cserhalmi György játssza a gyarló életű áruházi Télapót Az igazi Mikulás-ban. Az 1940-ben készült Rózsafabot című drámában egy börtönből frissen szabadult férfi próbál új életet kezdeni, és közben beleszeret az órásmester vak lányába. A női főszereplőt Szeleczky Zita alakítja.

Az évszakhoz és a magas hőmérséklethez alkalmazkodva a hétvégén több népszerű, agymunkát különösebben nem igénylő vígjátékot is lead a tévé. Schell Judit - Dobó Kata segítségével - keresi a leendő gyerekének tökéletes apját az akárhányszor újranézhető Csak szex és más semmi-ben, Rudolf Péter a magyar nyomorúságból csinál viccet az Üvegtigris-ben, illetve erdélyi utazásra indul a Kalandorok-ban. Aki ezeknél régivágásúbb szórakozásra vágyik, annak a Kabos Gyula, Muráti Lili és Jávor Pál főszereplésével készült Elnökkisasszony-t tudjuk ajánlani.

Ötvös András, Rába Roland és Keresztes Tamás az Isteni műszakban (fotó: InterCom)

Persze nem csak vígjátékokkal elé ülhetsz majd le szombaton és vasárnap, választhatod Makk Károly egyik klasszikus drámáját, a Ház a sziklák alatt-ot, illetve a kevert műfajú Isteni műszak-ot, amin egyaránt lehet nevetni és meghökkenni is. Bodzsár Márk filmje zavarosban halászó mentősökről szól, és azért is érdemes most bepótolni, mert ősszel jön a következő alkotása, a Kádár-korban játszódó Drakulics elvtárs, amelynek az előzetese azt sejteti, hogy Nagy Zsolt egy vámpírt alakít benne.

Hétfő, augusztus 12.

Magasiskola (r.: Gaál István) / Duna World / 11:25, 02:25
Megdönteni Hajnal Tímeát (r.: Herczeg Attila) / FilmCafe / 17:05

Szerda, augusztus 14.

Genezis (r.: Bogdán Árpád) / CineMax 2 / 07:55, 16:40

Csütörtök, augusztus 15.

Irinyi (r.: Cibulya Nikol) / Mozi+ / 05:55
Hattyúdal (r.: Keleti Márton) / Duna TV / 22:00
Kojot (r.: Kostyál Márk) / HBO / 22:45

Péntek, augusztus 16.

Csudafilm (r.: Ragályi Elemér) / Film+ / 05:00
Az igazi Mikulás (r.: Gárdos Péter) / Film+ / 06:45
Rózsafabot (r.: Balogh Béla) / M5 / 22:00, 02:30

Szombat, augusztus 17.

A Noszty fiú esete Tóth Marival  (r.: Székely István) / Duna World / 11:10, 02:25
Ház a sziklák alatt (r.: Makk Károly) / Duna TV / 14:20
Kalandorok (r.: Paczolay Béla) / RTL+ / 18:45
Csak szex és más semmi (r.: Goda Krisztina) / RTL II / 23:00
Isteni műszak (r.: Bodzsár Márk) / RTL+ / 23:45
Kojot (r.: Kostyál Márk) / HBO 3 / 01:10

Vasárnap, augusztus 18.

Legenda a nyúlpaprikásról (r.: Kabay Barna) / Duna World / 11:20
Kalandorok (r.: Paczolay Béla) / RTL+ / 14:35
Elnökkisasszony (r.: Andrew Marton) / Duna TV / 15:25, 02:25
Csak szex és más semmi (r.: Goda Krisztina) / RTL II / 16:40
Üvegtigris (r.: Rudolf Péter, Kapitány Iván) / SuperTV2 / 21:00
Diamond Club (r.: Vécsei Márton) / Tv2 / 01:50

borítókép: Rudolf Péter, Schruff Milán és Haumann Péter a Kalandorokban