A díszbemutatón készült képriportunkhoz mi is válogattunk a hazai filmes közélet prominenseiből, hogy megtudjuk, hogy tetszett a film a nagyérdeműnek. Az első vélemények inkább pozitívak voltak, a legtöbben a film humorát és a történet eredetiségét, a jó karaktereket és a kiváló színészeket emelték ki. A megszólalók között néhányan negatívumként említették a film kisebb egyenetlenségeit vagy a lassabb ritmust. Az összkép vegyes, de a moziból kilépő arcokon mosoly ült.

istenimuszak-3129
"Elképesztő. Ez a szó jut mindig eszembe róla, mert annyira erős, annyira szíven talál, minden szörnyűség ellenére. Annyi szívvel, annyi szenvedéllyel, annyi igazi tiszta szándékkal készült. Nagyon rég nem láttam ilyet." Kulka János (színész)

 

istenimuszak-3186
" Egy elsőfilmes fiúnak egy nagyon jó kezdése. Azt gondolom, hogy a Márkban még ennél is több van. Én többet vártam a végén, de értem, hogy félt egy hollywoodi befejezést odatenni a végére, de mégis megérinti az embert a film végső kimenetele." Havas Ágnes (vezérigazgató, Magyar Nemzeti Filmalap)

 

istenimuszak-3115
" Tehetséges, hatni tudó, érdekes, fésületlen: szeretem." Sándor Pál (rendező, producer)

 

istenimuszak-3225
"Minden film után, hiába vicces, hiszen ez fekete humor, le kell ülepednie bennem a látottaknak. Bár már most azt tudom mondani, hogy zseniális. Olyan film, amit még többször meg szeretnék nézni." Dobó Kata (színész)istenimuszak-3109
„Jó a humora, jó a stílusa, szerettem a színészeket: tetszett. A mentős esetek jó anekdoták, minden geg működik. Igazi kis western-mozi, néhol még nem túl stabilan fogva a történet. Amit hiányolok, az a hős beteljesítése, mert a western műfaj követelménye, hogy a hős nem hagyhatja úgy el a várost, hogy nem teljesíti a küldetését. De ez valószínűleg egy szándékos keserűség, a fekete humor része. A filmnek ritmusa is volt, bár én egy gyorsabb mozihoz vagyok szokva, de ez alkotói választás, mert végig konzekvensen ezt a ritmust tartotta. Első filmnek szuper, bírni fogja a közönség.” Pálfi György (rendező)

 

istenimuszak-3240
"Azonnal menjen mindenki megnézni ezt a filmet! Ötvös András, Rába Roland, Keresztes Tamás, Reich Dániel, a Zsótér Sándor és Bodzsár Márk miatt. " Bánfalvi Eszter (színész)
 

istenimuszak-3154
„Tetszett. Kicsit irigykedem, mert én még az első filmem előtt állok. Ahogy haladt előre a történet, egyre jobban tetszett a film, a második fele kifejezetten. Amikor bedurvultak az események, akkor éreztem, hogy megtalálta a rendező a hangját, onnantól nagyon élveztem.” Madarász István (rendező)

 

istenimuszak-3264A történet szempontjából szerencsére minden úgy sikerült, mint ahogy szerettük volna. De amikor először láttam a filmet, sokkolt. Mert itt-ott a film humora nagyon erős. Nevettem például olyan jeleneteknél, amit a felvételkor szomorúnak gondoltam. Hiába ismertem és éltem át a forgatás alatt a történetet, nézőként is nagyon behúzott. Sokkal jobb lett, mint képzeltem. Ötvös András (színész, a film főszereplője)

 

istenimuszak-3171
„Szórakoztató volt, nagyon tetszett. Imádtam benne a fekete humort, visítva tudtam a poénokon nevetni. Ugyanakkor volt egy olyan furcsaság az egész filmben, amitől több volt, mint egy vígjáték. Nyilván nem is tiszta vígjáték, hanem kevert műfaj, és ez a kettő együtt: a furcsasága és a humora egy nagyon különleges filmmé teszik az Isteni műszakot.” Pataki Ági (producer)

 

istenimuszak-3247
„Alapvetően tetszett. Bírom ezt a fajta humort, és nagyon remélem, hogy lesz is sikere a mozibajáró közönség körében. Ha még azt is hozzávesszük, hogy elsőfilmről van szó, akkor teljesen rendben van.” Kántor László (producer)

 

istenimuszak-3208
„Nekem ez egy ismerős alapanyag volt, a forgatókönyv-fejlesztésben is aktívan részt vettünk, így nem először láttam a filmet. Véleményem szerint Bodzsár Márk egy nagyon-nagyon tehetséges alkotó, öröm volt vele dolgozni. Szorgalmas, intelligens, és végül egy minőségi, egyszerre szórakoztató és elgondolkoztató mozi született.” Divinyi Réka (forgatókönyv-fejlesztési igazgató, Magyar Nemzeti Filmalap)

Fotók: Valuska Gábor