Hétfőn sajnos hiába keressük a magyar filmeket a programban, ám legalább címében megidézi fővárosunkat esti ajánlatunk, a Grand Hotel Budapest. Wes Anderson szokásához híven kiváló színészekből állította őssze a népes szereplőgárdát a fanyarú humorral elmesélt történetben, amely egy rangos szállodában játszódik a két világháború között.

Kedden tanúi lehetünk, hogyan ír történelmet hazánk első (mindeddig titokban rejtegetett) asztronautája, legalábbis ha a Lajkó – Cigány az űrben című szatírát választjuk kora este. Később még a minden idők legrosszabb rendezőjének kikiáltott amerikai filmes, Ed Wood és az idős Lugosi Béla barátságának történetét is megismerhetjük Tim Burton életrajzi drámájából.

John Cassavetes: Egy kínai bukméker meggyilkolása

Szerdán reggel egy magyar pék próbál Guinness-rekordot dönteni a világ legnagyobb cipójának kisütésévél Szőke András Bakkermann című vígjátékában. Este Mészáros Márta költői szépségű filmdrámáját, az Aurora Borealis – Északi fényt nézhetjük meg. Csütörtök délelőtt egy kamaszlány lázad fel szülei ellen a Csillagok változása című filmben. Este egy vadonat új magyar tévéfilm, az Egy másik életben mutatkozik be. Tasnádi István alkotásában Molnár Áron és Lengyel Tamás merülnek el a reinkarnáció rejtelmeiben. A film előzetesét itt lehet megnézni. 

Az esti műsorsávban továbbá  egy igazi különlegesség, John Casavettes kultikus gengszterfilmje, az Egy kínai bukméker meggyilkolása vár ránk. Az 1976-os neo-noirban egy night klub tulajdonosától várják el hitelezői, hogy adósságának törlesztéseként gyilkosságot kövessen el. Később Koltai Róbertnek is a fogadással gyűlik meg a baja a Sose halunk meg című magyar klasszikusban. 

Péntek délelőtt Tóth Barna díjnyertes kisfilmje, a szinkrontolmácsokról szóló Susotázs csíphető el. Estére Sára Sándor 1993-as filmdrámáját érdemes bekarikázni. A Vigyázók egy baráti társaságról (többek között Nagy-Kálozi Eszter, Máté Gábor és Andorai Péter) szól, amelynek rendszeres összejövetelébe belerondít, hogy egyikük zsebéből előkerül egy ügynök igazolvány.

Tasnádi István: Egy másik életben

Szombaton Jávor Pál és Tolnay Klári párosát csodálhatjuk meg a Toprini nász című 1939-es kalandfilmben. Délután Fábri Zoltán filmjében izgulhatunk A Pál utcai fiúkért a Grundért vívott küzdelemben. Este a két nagy kereskedelmi csatorna népszerű vígjátékokat küld csatába egymás ellen, szinte egyszerre kezdődik az Argo és a Valami Amerika 3 is.

Vasárnap is egy nagy csata vár ránk, az Egri csillagok két része követi egymást reggel. Várkonyi Zoltán történelmi eposzát a rangos irodalmi alapanyagon túl a Dobó István alakító Sinkovits Imre és a félszemű Jumurdzsákot adó Bárdy György teszik igazán feledhetetlenné. Délután ismét Tolnay Klári és Jávor Pál teszi tiszteletét a képernyőn, ezúttal a Három csengő című romantikus történetben. Este Rudolf Péter komédiájában, az Üvegtigris 3-ban Laci büfés végre kilép a komfortzónájából, így vidáman zárhatjuk vele a hetet.

Augusztus 26. hétfő

Grand Budapest Hotel (r.: Wes Anderson) / HBO / 22:30

Augusztus 27. kedd

Lajkó - Cigány az űrben (r.: Lengyel Balázs) / Cinemax 2 / 18:55

Ed Wood (r.: Tim Burton) / Cinemax 2 / 20:30

Augusztus 28. szerda

Bakkermann (r.: Szőke András) / Film+ / 08:40

Aurora Borealis: Északi fény (r.: Mészáros Márta) / Cinemax 2 / 18:45

Augusztus 29. csütörtök

Csillagok változása (r.: Szőnyi G. Sándor) / Duna World / 11:25

Egy kínai bukméker meggyilkolása (r.: John Casavettes ) / M5 / 21:05

Egy másik életben (r.: Tasnádi István) /  Duna Tv / 21:25

 Sose halunk meg (r.: Koltai Róbert) / Duna TV / 23:00

Augusztus 30. péntek

Susotázs (r.: Tóth Barnabás) / Cinemax / 11:40

Vigyázók (r.: Sára Sándor) / M5 / 21:35

Augusztus 31. szombat

Toprini nász (r.: Tóth Endre) / Duna World / 11:20

A Pál utcai fiúk (r.: Fábri Zoltán) / Duna TV / 15:05

Argo (r.: Árpa Attila) / RTL+ / 21:00

Valami Amerika 3. (r.: Herendi Gábor) / TV2 / 21:15

Szeptember 1. vasárnap

Egri csillagok 1-2. (r.: Várkonyi Zoltán) / Mozi+ / 07:55

Három csengő (r.: Podmaniczky Félix) / Duna TV / 15:00

Üvegtigris 3. (r.: Rudolf Péter) / SuperTV2 / 21:00

Borító: A Pál utcai fiúk