Hintsch György filmdrámája a heti ajánlónk nyitánya: hétfő délután adja az állami retrocsatorna a Naplemente délbent, amelyben egy művész házaspárnak kell szembesülnie a férj gyógyíthatatlan betegségével. Ugyan van még bő másfél hónap az ünnepekig, de este a Drágán add az életed főszereplője, John McClane (Bruce Willis), aki túszul ejtett neje kedvéért csap fel önkéntes Mikulásnak, és leszállítja az elfoglalt toronyházban rosszalkodó terroristáknak, amit megérdemelnek. Bruce Willist egyébként kicsivel később, a Ponyvaregény népes szereplőgárdájában láthatjuk viszont.

Kedd hajnalban Gryllus Dorka és a Jupiter holdjából ismerős Merab Ninidze tölt el egy feszült hétvégét a Fertő-tó partján a Látogatás című thrillerben. A pasikkal csak a baj van, legalábbis a Nejem, nőm, csajom négy főszereplője (Schell Judit, Gubík Ági, Tompos Kátya, Lovas Rozi) szerint egész biztosan, akik mindannyian valamilyen zavarba ejtő furcsaságot fedeznek fel párjukkal kapcsolatban.

Pejó Róbert: Látogatás

Szerdán magyar mozi-kedvencek adják egymásnak a kulcsot, a Kincsem, a Kontroll és az Üvegtigris 3. képében, majd befut egy amerikai kult-klasszikus, a Nagy zűr kis Kínában. John Carpenter akció-komédiájában minden idők leginkompetensebb akcióhőse, Jack Burton (Kurt Russell) veszi fel a harcot a kínai negyedet uraló fekete mágussal és természetfeletti csatolósaival, akik előbb barátja menyasszonyát, majd az ő kiszemeltjét is elrabolták.

A csütörtök az elfuserált párkeresés jegyében telik. Mária apróhirdetésben próbál párt találni magának, de a sors csak fura fickóval hozza össze az Öt férfi komoly szándékkal című filmben, ami csütörtök délben megy adásba. Liza, a rókatündér is az igazit keresi, de közben átok ül rajta – udvarlóit sorra utoléri a végzetük, és nem romantikus értelemben. Nincs szerencséje a szerelemben Tomeknek sem, aki lakótelepi szomszédjáért bolondul, az idősebb nő viszont csak játszadozik az érzelmeivel Krzysztof Kieslowski Rövidfilm a szerelemről című filmdrámájában. A napot Xantus János filmje, az Eszkimó asszony fázik zárja.

John Carpenter: Nagy zűr kis Kínában

Péntek este Máriássy Félix filmdrámája, a Csempészek látható, amivel azonos időben Wim Wenders angyali története, a Berlin felett az ég is fut, amiben egy őrangyal még a szárnyait is képes lenne feladni egy lányért, akiért fellángol a szíve. Szombaton a filmkulisszák közé visz az Orient Expressz című magyar romantikus alkotás a 40-es évekből, majd Mágnás Miska is tiszteletét teszi nálunk. Krzysztof Zanussi is gyakori vendég errefele, és bár a Persona Non Grata című filmjét pont nem itt forgatta, a lengyel nagykövetről szóló drámára azért érdemes odakapcsolni vasárnap. Este röppenhetünk egyet a Jupiter Holdjával, vagy elmerülhetünk Denis Villeneuve komor Fogásban című thrillerjében.

November 5. hétfő

Naplemente délben (r.: Hintsch György) / M3 / 13:05
Drágán add az életed! (r.: John McTiernan) / Mozi+ / 21:00 
Ponyvaregény (r.: Quentin Tarantino) / Cinemax / 22:00 

November 6. kedd

Látogatás (r.: Pejó Róbert) / TV2 / 02:50 
Nejem, nőm, csajom (r.: Szajki Péter) / Film Cafe / 21:00 

November 7. szerda

Kincsem (r.: Herendi Gábor) / HBO / 18:00 
Kontroll (r.: Antal Nimród) / Film Cafe / 18:50 
Üvegtigris 3. (r.: Rudolf Péter) / SuperTV2 / 21:00 
Nagy zűr kis Kínában (r.: John Carpenter) aMC / 23:05 

November 8. csütörtök

Öt férfi komoly szándékkal (r.: Zsurzs Éva) / Duna World / 11:15 

Liza, a rókatündér (r.: Ujj Mészáros Károly) / Film Cafe / 21:00
Rövidfilm a szerelemről (r.: Krzysztof Kieslowski) / M5 / 21:55 
Eszkimó asszony fázik (r.: Xantus János) / Duna TV / 23:55

November 9. péntek

Csempészek / M5 / 21:55 
Duna TV 21:55 Berlin felett az ég

November 10. szombat

Duna World 11:30 Orient Express Cserépy László
Duna TV 15:25 Mágnás Miska Keleti Márton

November 11. vasárnap

Persona non grata (r.: Krzysztof Zanussi) / M5 / 21:00 
Jupiter holdja (r.: Mundruczó Kornél) / HBO2 / 21:20 
Fogságban (r.:  Denis Villeneuve) RTL Klub 23:50

 Borítókép: Nejem, nőm, csajom