Gothár Péter korszakos remekművének a történetét mindenki ismeri, de azért álljon itt a rend kedvéért: Köves Dénes (Znamenák István) és Gábor (Pauer Henrik) apja 1956-os eseményeket követően elhagyja az országot. Kövesné (Kakassy Ágnes) nem hajlandó férjével tartani nyugatra, így otthon marad a gyerekkel. Hét évvel később, 1963-ban járunk. Dini immár gimnazista, míg bátyja, Gábor az orvosi egyetemre készül. Egyikük sem elégedett az élettel: hiába a házibulik, a beat és a haverja szülei által becsempészett Coca-Cola, ha Dini éppen nem pornográf fényképekkel csencsel a folyosón, akkor szerelme, Magda (Iván Anikó) hűtlenkedése miatt van kikészülve.A dvd-n magyar mellett angol felirat is található, így a külföldi vendégeidet is elkápráztathatod a Megáll az idő-vel, illetve a lemezen található extrákkal tovább mélyítheted a tudásod a filmről és a hátteréről. Gelencsér Gábor filmtörténésznél keresve sem találhattak volna jobb személyt az audiokommentár felmondásához, ő jegyezte a Káoszkeringő – Gothár Péter filmjei című könyvet.

A dvd-n helyet kapott Gothár Péter és Bereményi Géza forgatókönyvíró előző közös munkája, az Imre című tévéfilm, és egy Történeti háttér – a korszak híradóinak tükrében elnevezésű extra is.

Ha meg szeretnéd nyerni dvd-n a Megáll az idő-t, küldd el az alábbi kérdésre adott választ a filmhu@forum.film.hu e-mail címre.

A film utolsó harmadában Pierre, Dini és Szukics Magda kocsiba száll, azzal a céllal, hogy átszökjenek Nyugatra. Ketten azonban visszafordulnak, és csak egy ember hajt tovább a határ felé. Ki?

A válaszokat október 28., éjfélig várjuk a tárgyban a következővel: Megáll az idő játék. A helyes választ beküldők közül öt szerencsést sorsolunk ki, akik gazdagabb lesznek egy-egy dvd-vel, amelyeket a Filmarchívum ajánlott fel. Egy játékos egy választ küldhet be, a nyertest e-mailben értesítjük!