Hétfőn romantikus vígjátékkal kezdünk: a Sok hűség semmiért főhősnője mellől sorra dőlnek ki a kérők, pedig az asszony egyetlen „bűne”, hogy hűséges próbál maradni az állandóan távollévő férjéhez. Palásthy György filmje olyan kiválóságokat vonultat fel, mint Tordai Teri, Latinovits Zoltán, Darvas Iván és Garas Dezső. Magyar film híján éjszaka Tarantino karrierindító alkotása, a Kutyaszorítóban kínál izgalmakat egy elfuserált gyémántrablás kapcsán. 

Kedden két magyar klasszikus is jut egy estére. Előbb Jankovics Marcell filmje, a János vitéz, amely Petőfi elbeszélő költeményét szemkápráztató stílusban önti animációs formába. Nem sokkal később követi Bereményi Géza idén harminc éves remekműve, az Eldorádó, amelyben Eperjes Károly brillírozik a Teleki téri piac kiskirályaként.

Quentin Tarantino: Kutyaszorítóban

 Szerdán a korán ébredők Csupó Gábor animációs komédiáját, az Immigrants-ot csíphetik el, délben pedig Török Ferenc történelmi drámája, az 1945 látható. Éjfél után érdemes még fennmaradni a Vérző olaj című amerikai drámával, amiben Daniel Day-Lewis egyik legkiemelkedőbb alakítását nyújtja a konok olajvállalkozó szerepében.

Csütörtök hajnalban egy kicsit megkésve látogat el hozzánk Az igazi Mikulás, de Gárdos Péter filmjét mégis szívesen látjuk, már csak az áruházi télapót alakító Cserhalmi György miatt is. Este Kosztolányi Dezső Pacsirta című művének filmváltozata látható, amit Páger Antal, Tolnai Klári, Törőcsik Mari, Latinovits Zoltán és Darvas Iván is emlékezetessé tesz. Ezúttal sem érdemes korán elaludni, mert Mészáros Márta a 60-as évek ifjúsági közegében játszódó filmje, a Szép leányok, ne sírjatok! kicsivel éjfél után kezdődik.

Mészáros Márta: Szép lányok, ne sírjatok!

Egy csomaggal a hóna alatt indul neki az életnek az Egy fiú bőrönddel egyetemista főhőse, péntek délben tudhatjuk meg, hogyan boldogul. Estei ajánlatunk Bacsó Péter 50-es években játszódó filmje, a Te rongyos élet!, amely egy nagyvárosi primadonna (Udvaros Dorottya) vidéki száműzetését meséli el. Szombaton igazi filmmúzeumban érezhetjük magunkat, délelőtt Páger Antallal láthatjuk a Miért? című filmet, délután pedig Karády Katalinnal a Forró Mezők-et.

Este azonos időpontban vetélkedik egymással Goda Krisztina két rendezése, a Csak szex és más semmi című romantikus komédia és a Kaméleon című thriller. Vasárnap Kelti Márton és Páger Antal duplázik, előbb a csavargókról szóló Hattyúdal, majd a könnyedebb Tanulmány a nőkről is műsorra kerül.

Január 21. hétfő

Sok hűség semmiért (r.: Palásthy György) / M3 / 13:20

Kutyaszorítóban (r.: Quentin Tarantino) / Paramount Channel / 23:35

Január 22. kedd

János vitéz (r.: Jankovics Marcell) / M5 / 21:50

Eldorádó (r.: Bereményi Géza) / Duna TV / 22:15

Január 23. szerda 

Immigrants – Jóska menni Amerika (r.: Csupó Gábor) / Film+ / 04:45

1945 (r.: Török Ferenc) / HBO / 11:55

Január 24. csütörtök

Vérző olaj (r.: Paul Thomas Anderson) / Cinemax 2 / 00:50

Az igazi Mikulás (r.: Gárdos Péter) / Film+ / 04:35

Pacsirta (r.: Ranódy László) / M5 / 21:50

Január 25. péntek

Szép lányok ne sírjatok (r.: Mészáros Márta) / Duna TV / 00:15

Egy fiú bőrönddel (r.: Szőnyi G. Sándor) / Duna World / 11:25

Te rongyos élet! (r.: Bacsó Péter) / M5 / 21:50

Január 26. szombat

Miért? (r.: Daróczy József) / Duna World / 11:20

Forró mezők (r.: Apáthi Imre) / Duna TV / 15:20

Csak szex és más semmi (r.: Goda Krisztina) / aMC / 21:00

Kaméleon (r.: Goda Krisztina) / VIASAT3 / 21:00

Január 27. vasárnap

Hattyúdal (r.: Keleti Márton) / Duna TV / 14:45

Tanulmány a nőkről / M3 / 19:55

Borítókép: Te rongyos élet!