A Post Mortem az 1. világháború után, a spanyolnátha idején játszódik. Egy frissen leszerelt katona, Tomás a falvakat járja, és halottakról készíti el az utolsó fotójukat – a családjuk körében. Klem Viktor mellett Hais Fruzsina, Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor lesz látható a főbb szerepekben. A képekért Nagy András, a vágásért Király István felel, a zene Pacsay Attila munkája.

 

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült horrorfilm különleges értékeire már a nemzetközi filmvilág is felfigyelt: a Post Mortemet beválogatták az október 9-én elrajtoló, A-kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába, ami egyben a film világpremierje is. „Az nagyon nagy szó, hogy egy horrorfilm bejut egy A-kategóriás fesztivál fő versenyprogramjába! A film készítése előtt megfogalmazott egyik fontos célunk valósult meg ezzel” – nyilatkozta Bergendy Péter rendező, aki korábban az Emmy-díjra jelölt Trezort és a A vizsgát jegyezte.

A hírek szerint a film még további fesztiválmeghívásokra számíthat, a fantasztikus filmekre szakosodott Sitges-i Nemzetközi Filmfesztiválra is meghívást kapott a Post Mortem, amely várhatóan 2021. januárjában érkezik a magyar mozikba.