„Egy tejfölt nem tudsz megvenni? Annyi eszed van, mint egy tápos csirkének” – visszhangoznak Balsai Móni fejében partnere elképzelt szidalmai, hogy aztán pár pillanat múlva valóban meg is kapja őket Thuróczy Szabolcstól. A két nagyszerű színész egy rendkívül fontos kampányba állt bele, játékukkal megrendítő módon szemléltetik azt az élethelyzetet, amikor olyannyira rendszeres a verbális abúzus egy kapcsolatban, hogy az áldozat szinte szóról-szóra tudja, mi vár rá otthon.

 

Az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének statisztikája szerint Magyarországon a 15 évesnél idősebb nők közel fele, 49 százaléka élt már át lelki bántalmazást a partnere részéről.

Az Ökumenikus Segélyszervezet online rövidfilmeket készített a verbális és lelki bántalmazásról. A sorozat – amelynek jelenleg az első része érhető el – arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az erőszaknak semmilyen formája nem elfogadható egy párkapcsolatban, és hogy az érintetteknek van hova fordulniuk segítségért.

A aszeretetnemart.hu oldalon rengeteg információ megtalálható a kapcsolati erőszak témájáról, valamint ezen a felületen online, anonim módon is lehet segítséget kérni.