A két idősíkon, részben a ’70-es évek Budapestjén játszódó film párhuzamosan meséli el egy napjainkban történő szerelem kibontakozását és egy 1974-ben szövődő tragikus románc történetét. A fiatal Song Ha egy régi családi rejtély kinyomozására érkezik Vietnámból Budapestre, ahol Viktor személyében lelkes segítőre talál, egymás után tárják fel a nagyszülőkhöz kötődő titkokat, nem várt kalandokba keverednek, saját világképükkel és érzéseikkel megküzdve. 

A Budapest, ahol a szerelem kezdődik az első olyan koprodukció, amely egy európai ország és Vietnám között valósul meg. György Lea producer korábban minket is beavatott abba, hogyan jött létre. A 25 napos magyarországi forgatást követően, melyről az alkotók mesélnek az NFI által közzétett videóban, Hanoiban és a fővároshoz közel eső hegyvidéken forgat hamarosan tovább a nemzetközi stáb.

A járványügyi szabályok szigorú betartásával a hazai forgatáson átlagban 70-80 fős stáb dolgozott. A ’70-es évek világát olyan izgalmas helyszíneken teremtették meg, mint a legendás Brunszvik-kastély kertje, a BME aulája, valamint a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége székháza, ahol úgy érezték, mintha tényleg visszautaztak volna az időben. A legkalandosabb jeleneteket az Ördögárok patak környékén, valamint a Lovasberény körüli erdőkben vették fel, ahol kaszkadőrökkel is dolgoztak.

A Nemzeti Filmintézet 298,9 millió forintos támogatásával, Szűcs Dóra rendezésében készülő Budapest, ahol a szerelem kezdődik főszereplői Nari Nguyen, Koltai-Nagy Balázs, Sütő András és Dzhuliya Lam. Producerei György Lea és Sípos Anna, a tervezett bemutató 2022.

Forrás: NFI / Címlap: Koltai-Nagy Balázs és Nari Nguyen (fotó: Solve Art/ Soós Kata)