Hét kis véletlen főhőse Gertrúd, a zenetanár (Rezes Judit), aki restaurátor férje (Mészáros Máté) és kamasz fia (Börcsök Olivér) mellett belefásult az életébe. Szomorúságára gyógyírként bukkan fel a Dunából egykori tanítványa, Albán (Mészáros Blanka), aki megbabonázza a nőt, de az egész családra hatással lesz. Jelenléte felborítja a teret és az időt, felfordul a világ, a holtak életre kelnek, a fényképek megelevenednek, az emberek egerekké változnak. A végeredmény egy "szerelmes, háborús, családi" történet – ahogy mesélik az előzetesben, az álmok és valóság különös hibride.

A filmet a pár hete megrendezett varsói filmfesztiválon sikerült elcsípnünk, rövid kritkánkban egy összetett, posztmodern kiállítási műalkotáshoz hasonlítottuk. A Hét kis véletlen előzetesét Bedő Barna készítette, ami hangulatos képeken adja át a film eklektikus, kísérletező stílusát, szerteágazó nyelvezetét. A mindent elsöprő érzelmek mellett, Mészáros Máténak köszönhetően a film humora is megmutatkozik: "Kell, hogy legyen kedvenc fogkrémünk, különben elsodornak minket az események." 


„A magyar nyelv a ”véletlen” tekintetében is elég pontos, a véletlen nem azt jelenti, hogy egy eseménynek nincs oka, hanem azt, hogy nem előzte meg vélelem… és esemény az, ami rávilágít valami addig rejtett szükségszerűségre, összefüggésre. Félünk a véletlentől a vásznon, mert elfejtettük, hogy amit véletlennek hívunk, az csak a sors álruhája, a törvény kapuja, rögtönítélet vagy kegyelmi állapot. Alkotói feladat felismerni és használni, bánni tudni a véletlennel - ebben rejlik a film újszerű formai lehetősége.”
– mondja a rendező.

A fim főszereplői Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér, további szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Bagossy László, Bajomi Nagy György, Básti Juli, Bezerédi Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István. A Hét kis véletlen forgatókönyvét Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik, operatőre Táborosi András, vágója Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági, társproducer Kenesei Edina. 

A Hét kis véletlen november 26-ától látható a hazai mozikban, a gyártó Filmpartners forgalmazásában.