Ricsinek (Orosz Ákos), az elszánt bírósági végrehajtónak kemény napja van. Most lenne élete első egyedül elvégzett kilakoltatása, de a kliens nehezebbnek bizonyul, mint gondolta. Az idős Ilona (Nagy Mari) nem hajlandó elhagyni a házát, kutyákat és nyilakat ereszt a betolakodókra, robbantással is fenyegetőzik. Ricsi a nap során egyre groteszkebb szituációkba keveredik, szép lassan felsorakozik mellette az összes rendfenntartó szerv, rendőrök, tűzoltók és terrorelhárítók után az állatkert alkalmazottjai is becsöngetnek.


Kilakoltatás Fazekas Máté első nagyjátékfilmje, ami az Inkubátor programban valósult meg. Ha a rendszer abszurd működésére gondolunk, sokunknak A tanú jut elsőre az eszébe – az előzetes alapján ezt a szatirikus vígjátéki vonalat gazdagíthatja tovább a Kilakoltatás is, ahol a szelíd rendőrnő az igazságszolgáltatás helyett inkább a madaraknak fütyül, a terrorelhárító osztagon pedig kifog egy csapat ugató kutya.

A film különlegessége, hogy Orosz Ákos a sok emlékezetes mellékszerep (NagykarácsonyBecsúszó szerelem) után végre főszerepbe lép elő, ráadásul a hosszúra nyúló munkanapnak köszönhetően kiváló színészek sorakoznak fel mellette a bejáratnál: Nagy Mari, Láng Annamária, Török-Illyés Orsolya, Znamenák István, Mészáros Blanka, Trill Zsolt, Laboda Kornél, Egger Géza, és még sokan mások. A film írója és rendezője Fazekas Máté Bence, az operatőr Tóth Evelin Judit, a producerek Osváth Gábor és Fülöp Péter. Forgalmazója a Budapest Film, március 17-től látható a mozikban.

Forrás: Budapest Film