A 18 éves Tóbiás naponta megküzd identitásával és azzal, hogy elfogadják és társai is megértsék őt. "A magyar LMBTQI+ közösség fokozatosan növekvő, alkotmányos ellehetetlenítése és kirekesztése miatt mindennél fontosabb olyan történeteket készíteni és nézni, mint amilyen Tobié. Drukkolunk Bakony Alexa filmjének, hogy a toleráns és biztonságos buborékon túl, olyan körökbe is eljusson, ahol Tobi története képes a gyűlöletet elfogadássá változtatni" - írtuk az év elején arról, miért tűnik a Tobi szinei 2021 egyik legfontosabb hazai dokumentumfilmjének, várakozásainkat pedig a friss előzetes pillanatai is alátámasztják. 

A beharangozót Tóbiás és édesanyja bensőséges beszélgetése kíséri, amiből kiderül az is, hogy az asszony zavarban van, ha megkérdik tőle, hány fia és hány lánya van. Erős, meghatározó momentumnak ígérkezik a családi asztalnál zajló jelenet, amikor Tobi kijelenti, a régi fényképeken látható lány nem azonos vele. Eközben egy átlagos magyar kamasz fiú hétköznapjaiból villanak fel: edzés, koncertezés, lógás a haverokkal, ám egy pillanatra azzal az ijesztő mértékű gyűlölettel is szembesülünk, ami az LMBTQI+ közösség tagjai felé árad a Budapest Pride kordonán túlról.

Bakony Alexa filmje 2016-ban nyert támogatást az Inkubátor Programban, gyártása 2018-ban kezdődött a Filmfabriq produkciójában. Felfigyelt rá a Sundance Intézet, a nyersvágatát az Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál pitchfórumán is vetítették. Operatőre Táborosi András, vágója Rudas Marianna, hangmérnöke Bohács Tamás, poducerei Dr. Szűcs Ildikó és Osváth Gábor (Filmfabriq), társproducere Romwalter Judit (Sparks).

A Tobi színei jelenleg a 35. BFI Flare: London LGBTIQ+ Filmfesztiválon van versenyben, Nagy-Britannia területéről március 28-ig lehet online jegyet váltani rá itt. Itthon az idei év folyamán, limitált forgalmazásban tervezik bemutatni.