Füstös kávéházakban, a 20. századi magyar irodalom fellegvárában játszódik Tóth Tamás tévéfilmje, melynek a két címbeli főszereplőjét Bölkény Balázs és Szakács Hajnalka alakítják. Karinthy Frigyes az 1910-es évek elején már elismert író, a kortárs irodalom legfontosabb alakja volt, amikor a szintén író Böhm Arankával megismerkedett, majd a pezsgő budapesti kulturális élet egyik legismertebb párja lettek. Ahogy a rövid előzetesből is kiderül, kapcsolatuk szenvedélyes volt, de korántsem harmonikus, az állandó játszmázás, a féltékenységi rohamok és a csapongó életstílus is próbára tette a házasságukat, ami tizennyolc évig tartott. 

Az előzetes meleg színekben és kávéházi füstben úszó, romantikus drámát ígér, tele intrikával és kiváló színészekkel, akik a legnépszerűbb magyar írók és költők képében fognak sorozatosan felbukkanni. Különösen izgalmas, hogy a férfiak mellett a kor fontos női írói is végre középpontba kerülnek. Karinthy és Böhm Aranka mellett Tóth Árpád, Harmos Ilona, Havas Gyula, Kosztolányi Dezső és Dér y Tibor is fontos szereplő lesz, az irodalom szerelmesei pedig minden bizonnyal boldogan fogadják majd a filmben a rengeteg próza- és versolvasó estet – egy ilyen jelenet készítésébe láttunk bele mi is, amikor ellátogattunk a New York Kávéházba. 

A film rendezője Tóth Tamás, kreatív producer Juhász Anna, producere Csáky Attila, írója Vajda Anik, operatőre Szecsanov Martin, látványtervezője pedig Pallós Nelli. A legfontosabb szerepekben Bölkény Balázs, Szakács Hajnalka, Sütő András, Hajdu Tibor, Bakos-Kiss Gábor, Eke Angéla, Erdélyi Tímea, Marton Róbert és Páder Petra láthatóak. A film premierje februárban várható.

Címlapfotó: Frici & Aranka Facebook