A posztapokaliptikus történet 2033-ban indul, addigra nem csak az Egyesült Államokon, hanem az egész világon végigsöpört a gyilkos vírus. Itt találkozik egymással a kislányát gyászoló Joel és a tizennégy éves Ellie, aki titokzatos immunitásával az egyetlen megoldást jelentheti az emberiség túléléséhez. Az ő találkozásukat és közös utazásukat meséli el minden idők egyik legsikeresebb videójátéka, amiből jövőre érkezik a 10 részből álló sorozat első évada.

A 2013-as videójáték iránti rajongásunkat tavaly részletesen kifejtettük, amikor a második rész, The Last of Us Part II végigvitele után végleg azt éreztük, hogy egyre inkább elvékonyodik a határ film és videójáték között. A zseniálisan felépített narratíva, a komplex karakterek, és a rendkívüli érzelmi hullámvasút még egyel közelebb vitt a mozi hatásához.

A játék többek közt Enyedi Ildikót is lenyűgözte, aki maga is nagy gamer, és aki a HVG-nek adott interjújában kifejtette, hogy a The Last of Us-sorozat rendezésében is szívesen részt venne. Ez sajnos végül nem jött össze, de kíváncsian várjuk, mit fog szólni az adaptációhoz. Az is kérdés, hogy a sorozat alkotói a The Last of Us második részét is tervezik-e megfilmesíteni, ami pár évvel később, főleg Ellie-re fókuszálva játszódik.


A napokban megjelent előzetes bámulatos pontossággal emeli át a játék egy-egy fontos elemét: a főhős kezén a törött órát, a partizán csapatok szigorú tábláit, a különböző típusú, hátborzongató zombikat és az állandó rettegést, amiben a szereplőknek élniük kell. A rövid videó nem árul el sokat a történetből, inkább hangulatkeltő képeken adja át a folyamatos harc és a túlélésre való törekvés érzését. Joel-t A mandalóriaiból ismert Pedro Pascal, Ellie-t pedig a Trónok harca színésznője, Bella Ramsay alakítja, a kisebb szerepekben Nick Offerman, Gabriel Luna és Melanie Lynskey is látható lesz.

A 2013-as videójáték kirobbanó sikerét ismerve csoda, hogy majdnem tíz évig tartott, amíg hozzányúltak ehhez a gazdag anyaghoz, és most rajongók millió várják, mit tudtak kezdeni vele. Mi is felsorakozunk melléjük.