Február 22-én, kedden 20 órakor a budapesti Puskin Art Moziban lesz a nyilvános díszbemutatója Pálfi György legújabb, díjnyertes filmjének, a Mindörökkének. A Tallinni Fekete Éjszakák Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb látványtervező díját elnyert alkotás Magyarországon először a budapesti Puskin Art Moziban lesz látható. A stáb jelenlétében zajló vetítésre még néhány jegy kapható itt.

A budapesti díszbemutatót követően a Mindörökké korlátozott ideig lesz látható a kiválasztott mozikban. Az alábbi helyszíneken és időpontokban a vetítések közönségtalálkozóval egybekötöttek, ahol az alkotók a film után készséggel válaszolnak a nézők kérdéseire:

02.24., csütörtök, 18:00 – Szeged, Belvárosi mozi
02.25., péntek, 19:30 – Budapest, Corvin Mozi
02.27., vasárnap, 18:00 – Sopron, Elit Mozi

03.03., csütörtök, 18:00 – Szolnok,  TISZApART mozi, 18.00

A különleges vetítéseket követően alternatív platformokon mutatkozik be és lesz elérhető a Mindörökké

A film a nem túl távoli jövő militarizált övezetében, Magyarországon játszódik. Főhőse, Ocsenás egy katonai kórházban lábadozik, amikor épp a falu fölött lőnek szét egy utasszállító repülőgépet. Ocsenás a helyi kocsmában ismerkedik meg Béressel, majd asszonyával is. Margitka magatehetetlenül létezik egy kisgyerek értelmi szintjén, külseje azonban arról árulkodik, hogy a lezuhant repülőgép túlélője lehet. A hármójuk között kialakuló furcsa szerelmi háromszög az elkerülhetetlen tragédia felé tart ebben a közegben.

A Mindörökké főszerepeiben Polgár Tamás, Érsek-Obádovics Mercédesz, Ubrankovics Júlia, és Menszátor-Héresz Attila látható. A film független forrásokból, közvetlen állami támogatás nélkül készült. Pálfi György interjúnkban mesélt készítéséről.

Forrás: Vertigo Média